Putin'den çok tartışılacak Donbas kararnamesi

Putin, Ukrayna’da ayrılıkçıların kontrolü altındaki Donbas bölgesinde yaşayanların resmi belgelerinin Rusya’da kabul edilmesini öngören bir kararname imzaladı.

Putin'den çok tartışılacak Donbas kararnamesi
Putin'den çok tartışılacak Donbas kararnamesi
GİRİŞ 18.02.2017 22:21 GÜNCELLEME 18.02.2017 22:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolü altındaki Donbas bölgesinde yaşayanların pasaport, doğum-ölüm gibi çeşitli belgelerinin Rusya’da kabul edilmesini öngören bir kararnameye imza attı.

Kremlin basın merkezinden yapılan açıklamada, kararname gereği, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde sürekli yaşayanlara verilen araba plakası, pasaport, doğum-ölüm ve benzeri belgelerin Rusya’da geçerli sayılacağı belirtildi.

"ÇÖZÜM SAĞLANANA KADAR BÖYLE!"

Açıklamada kararın geçici olduğu, Minsk Anlaşması çerçevesinde siyasi çözüm sağlanıncaya kadar uygulanacağı ifade edildi.

POROŞENKO: RUS İŞGALİNİN BAŞKA BİR KANITI

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda Putin’in kararına tepki gösterdi.

Devlet Başkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Poroşenko, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesi sırasında, "Bu, benim için Rusya’nın uluslararası hukuk kurallarını çiğnemesinin ve Rus işgalinin başka bir kanıtıdır." ifadesini kullandı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov da sözde Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetlerinin belgelerinin ve pasaportlarının Rusya’da kabul edilmesiyle ilgili kararın Putin’in Minsk sürecinden çıktığını gösterdiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Bumin 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda bir acayip , ayni irk ayni din dilleri bile ayni ama savas halindeler ,hani yaziyorsunuz ya bilmeden putin fethediyor diyor , hangi feth ? abd binlerce km oteden bunlarin arasina hanceri vurmus kardesler birbirine olumune dusman durumda o ise uzaktan izleyip guluyor...
    Cevapla
  • yabanci 7 yıl önce Şikayet Et
    T.D aynisini Kibris icin yapmali
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    güç böyle bişey işte!! yarın ukraynanın da tamamını rusyaya kattımm! dese engel olacak güç varmı kimsede
    Cevapla
  • Rusya 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd süper gücü artık gidiyor. Rusya Avrupa ve Ortadoğu da tek güç haline geldi gibi görünüyor. muhtemelen ekonomik büyüme verilerine de bakarsak 2030 gibi Rusya ve Çin dünyanın yönetimini üstlenecek Abd artık kabuğuna çekiliyor
    Cevapla
  • Kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam yavas yavas dünyayı ele geçiriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!