Papa’dan Katoliklere: Pis işleri bırakın

Papa Francesco, Katoliklere hitaben yaptığı konuşmada, 'pis işleri ve ikiyüzlülüğü bırakın' dedi.

Papa’dan Katoliklere: Pis işleri bırakın
Papa’dan Katoliklere: Pis işleri bırakın
GİRİŞ 24.02.2017 20:50 GÜNCELLEME 24.02.2017 20:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya genelindeki 1 milyar 300 milyon Katolik’in dini lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, iki yüzlü bir hayat yaşayan Katolik aleminin bazı mensuplarını hedefine alarak, onlara, “Pis işleri bırakın” diye seslendi.

Papa, Vatikan’da ikamet ettiği Azize Marta Konukevi’nin (Casa Santa Marta) şapelinde dün gerçekleştirdiği sabah ayininde verdiği vaazda sert ifadeler kullandı.

Her pazar Kilise’ye giden, çok iyi Katolik olduğunu söyleyen birçok kişinin, hafta içi ise birer Hristiyan gibi yaşamadığından yakınan ruhani lider, şöyle konuştu:

Çalışanımın hakkını vermeyeyim, insanları sömüreyim, pis işler yapayım, kara para aklayayım… Bu, ikiyüzlü bir hayattır ve bir skandaldır.”

Papa, Katoliklere, pis işleri bırakarak, ikiyüzlü yaşamdan vazgeçme çağrısı yaptı. 

“BÖYLE KATOLİK OLMAKTANSA ATEİST OLMAK DAHA İYİDİR, DİYORLAR”

Böyle bir yaşam tarzını benimsemiş Katoliklerin, diğerlerini de karaladığını söyleyen Papa, “Ne kadar çok duyduk şöyle dendiğini: Böyle Katolik olmaktansa ateist olmak daha iyidir. Bu seni mahvediyor” diye sözlerine devam etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    pis isler? sen en pissin papaz... ermeni papaz... turklere iftira atmak.. soykirimla suclamak, cocuk tacizleri gizlemek, mafianin parasini bankalarda aklamak, ve uyusturucuyla afrikada hristyan milisleri finans etmek ve musluman koyleri yakmak, Kanada aborizen soykirimi islediginiz gizlemek, AH.. ISTE NEDEN RATZINGER istifa etti, be soyleyim, Ratzingerin istifa neden bir insani mahkeme de dava kaybetmesindendir.. hangi dava? son yüz yil icinden Vatikanin papazlari ve Vatikan talimatiyla, Kanadada yerli aborijen milletin virus ve hastaliklarla yok etmek... ve cocuklarini hristiyanlasmasi... evet soykirim! SOYKIRIM! bi de Turkiyeyi soykirimla sucluyor.. yalanci katil... Hz. Isanin dusmanlari!
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    samimiysen kendinden başla mesela İslama geç o zaman inanrız samimiyetine örnek bir yaşam sür hala İslamdan önceki dine mensupsun papa yeme bizi
    Cevapla
  • hidayet 7 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine ,sirk kosuyorlar utanmadan neymis hasa sümme hasa baba ogul falan filan sapkinlardan azginlardan sana asiginiriz yarabb hidayetümmetimuhammed
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    önce sen bırak pis işleri. gel islam 'ı seç temizlen.
    Cevapla
  • Sidk 7 yıl önce Şikayet Et
    Diline saglik.Papanin kendisi alavereci ve yalanci hakikati gizleyip durustlukten bahsediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...