Alman İstihbarat Teşkilatı hakkında skandal iddia!

Alman Dış İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) farklı ülkelerdeki yabancı medya kuruluşlarında çalışan gazetecileri dinlediği öne sürüldü.

Alman İstihbarat Teşkilatı hakkında skandal iddia!
Alman İstihbarat Teşkilatı hakkında skandal iddia!
GİRİŞ 25.02.2017 06:32 GÜNCELLEME 25.02.2017 06:44
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Der Spiegel dergisinin haberine göre, BND, 1999 yılından beri dünya genelinde gazetecilere ve medya kuruluşlarının bürolara ait en az 50 telefon ve faks numarası veya elektronik posta adresini takip etti.

BND'nin dinleme hedefleri arasında, BBC'nin Afganistan ve Londra'da bulunan bürolarının hatların yer aldığı ifade edilen haberde, bunun yanı sıra BBC World'un da izlendiği belirtildi.

Haberde, dinleme listesinde New York Times'ın Afganistan'daki hattı ile Reuters ajansının Afganistan, Pakistan ve Nijerya'daki cep ve uydu telefon bağlantılarının da yer aldığı bildirildi.

Alman Gazeteciler Birliği (DJV) Başbakanı Frank Überall, Alman hükümetinden söz konusu iddiaların aydınlatılmasını talep ederek "İddialar doğrulanırsa bu, basın özgürlüğüne büyük bir müdahaledir." dedi.

Temel hak olan basın ve ifade özgürlüğünün sadece Almanya'da geçerli olmadığını vurgulayan Überall, Alman istihbaratının bu temel hakkı ülke dışında da gözetmesi gerektiğini kaydetti.

BND'nin söz konusu iddialara ilişkin yorum yapmayacağı belirtiliyor.

BND'nin dinleme faaliyetlerinde bulunduğu yaklaşık 2 yıl önce medyada yer almış ve Alman istihbaratının dinlemelerinin dost ve müttefik ülkeleri de hedef aldığı iddia edilmişti. İstihbarat servislerinin denetlenmesinden sorumlu Parlamento Kontrol Komitesi (PKGr) konuyla ilgili inceleme başlatmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • serhan 7 yıl önce Şikayet Et
    alman istihbaratı bnd cia içinde bir alman general tarafından kuruldu hala cia in alt kolu olarak çalışmaktadır bnd trump almanya için beklenen kişidir amerikanın kökeni ilk kafileler alman protestan göçmenlerdi trump ve merkel çok iyi anlaşacaklar fakat kötüyüz görüntüsü verecekler dikkat edin
    Cevapla
  • kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    100 sene dir bu isler boyle-simdi mi anladiniz ........
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunda sasilacak ne var yani! Dinlemek onlarin asil görevi.
    Cevapla
  • ferit 7 yıl önce Şikayet Et
    ulen zaten gazeteciler onların ajanı
    Cevapla
  • Dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir dinlemeyen biziz ya...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...