Türkiye konusunda kendi bakanıyla ters düştü!

Angela Merkel’le düelloya çıkan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz, Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri konusunda kendi bakanıyla ters düştü.

Türkiye konusunda kendi bakanıyla ters düştü!
Türkiye konusunda kendi bakanıyla ters düştü!
GİRİŞ 04.09.2017 12:46 GÜNCELLEME 04.09.2017 12:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SPD Lideri Martin Schulz, katıldığı televizyon programında, "Ben başbakan olursam, görevi devralır almaz, Türkiye'yle müzakereleri sonlandırmak için Avrupa Konseyi'ne hemen başvururum. Tüm ülkelerin onayını alır mıyız, bilmiyorum. Ama bunun için mücadele ederim" dedi. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) ise tam tersi görüşte. Goslar kentinde yaptığı konuşmada müzakereleri "büyük ölçüde saçmalık" olarak niteleyen Gabriel, Türkiye ile müzakerelerin sona erdirilmesinden yana olmadığını söyledi.

Başbakan Angela Merkel de televizyon düellosunda rakibi Martin Schulz'u Dışişleri Bakanı Gabriel’le tamamen farklı bir çizgide olmakla eleştirdi. Merkel, Gabriel’le Türkiye konusunda ortak bir tavır üzerinde görüştüklerini, müzakerelerin sonlandırılması konusunun bakanlığın gündeminde olmadığını kaydetti.

YORUMLAR 1
  • oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    biz ne yapıyoruz. ab bakanlığı diye gereksiz bir bakanlık var ve hiç kimse bu bakanlık ne iş yapar sorgulamıyor. ab ye verilecek cevap, bu bakanlık lağvedilip ab den sorumlu masa diye dış işlerine bağlamak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak