Merkel'den seçim sonrası acı itiraf!

Angela Merkel, büyük oranda oy kaybına rağmen genel seçime ilişkin ilk değerlendirmesinde stratejik hedeflere ulaştıklarını söyledi.

Merkel'den seçim sonrası acı itiraf!
Merkel'den seçim sonrası acı itiraf!
GİRİŞ 24.09.2017 21:17 GÜNCELLEME 24.09.2017 22:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Merkel, CDU’nun Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, kendilerine güvenen seçmenlere teşekkür etti.

'DAHA İYİ BİR SONUÇ BEKLİYORDUK'

Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Merkel, seçimden daha iyi bir sonuç almayı dilediklerini belirterek, "Seçim kampanyamızın stratejik hedeflerine ulaşmaktan dolayı mutluyum. CDU ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) olarak en güçlü birliğiz. Hükümeti kurma görevimiz var. Bize rağmen bir hükümet kurulamaz." diye konuştu.Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin 12 yıl iktidarda bulunmasının ardından bu sonucu almasının normal olmadığını savunan Merkel, Almanya için Alternatif (AfD) partisinin meclise girmesiyle yeni bir görevle karşı karşıya olduklarını söyledi.Merkel, AfD'nin meclise girmesiyle ilgili, "Bu konuda kapsamlı bir analiz yapacağız. Çünkü, AfD’ye giden seçmenleri tekrar kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Almanya'daki mevcut sorunları, vatandaşların endişelerine kulak vererek çözeceklerini ve iyi bir şekilde politika yapacaklarını dile getiren Merkel, gelecekteki hedeflerinin refah sağlamak, Avrupa Birliği’ni (AB) bir arada tutmak, yasa dışı göçle mücadele etmek ve iç güvenlik olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 9
  • ah vah zamanı 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz buradan bas bas bağırdık açın şu sınırları gönderin göçmenleri Almanya'ya dinleyen olmadı.Gönderseydik şimdi ne Merkep kalırdı ne başka parti.Mülteciler Merkebi bitirirdi duyuramadık sesimizi bir türlü.
    Cevapla
  • Nsali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bitirmenin yollarından biri belki olabilirdi birligi ama kesin degil. Asil etkili yontem onlarin baskalarina uyguladigi. Kendi iclerinde cekisme ve birbirleriyle ugrasma, ki baska ulkelerle ugrasacak enerjileri kalmasin.
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 6 yıl önce Şikayet Et
    .. Merkel'in kaybetmesi seni çok fena rahatsiz etmise benziyor, neden gocunuyorsunki yorumcu gardas..? Fitne pesindesin, Milleti tahrik ediyorsun, asil derdin Suriyeli mülteciler olmadigi açik seçik ortada.. Mültecileri istismar ediyorsun, kisisel siyasi çikar ugruna demogaji yapiyorsun.. kin ve nefret kusuyorsun, genelleme yapiyorsun,fasistlik irkçilik ayrimcilik yapiyorsun.. Merkel'in yaptigini ve söyledigi uyguluyorsun.. busuna hayal görüp mürekkep tüketme.. kisisel kimliginide açiga vurmus oldun.. bu ara bunuda belirteyim, Almanyadaki seçimi Reisimiz sayin Recep Tayyip Erdogan' politikasi kazanmistir.. sanada geçmis olsun.
    Cevapla
  • Osman Temür 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da ikinci bir seçimi kısa zaman içerisinde bekleyin
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    beter olun inşallah. sizin hdp niz de var artık. hayrını görün
    Cevapla
  • sahin 6 yıl önce Şikayet Et
    12 yildir almanyanin başında diktatör bu kadin men deka duka
    Cevapla
  • Ali Kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti