Merkel yine dara düştü! Bir şok daha

Almanya’da yaklaşık 15 saatlik görüşmelerin ardından partiler koalisyon görüşmelerini öğlen saatlerine erteledi.

Merkel yine dara düştü! Bir şok daha
Merkel yine dara düştü! Bir şok daha
GİRİŞ 17.11.2017 11:13 GÜNCELLEME 17.11.2017 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya'da hükümeti kurma çalışmaları bugün sabahın erken saatlerine kadar sürdü. ''Jamaika Koalisyonu'' görüşmeleri, göç, aile birleşimi ve mali politikalar sorunun çözümü noktasında yine tıkandı. Görüşmeler öğlen saatlerine ertelendi. 

 

GÖÇ VE MALİYE KONUSUNDA FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Toplantı sonrası konuşan FDP Genel Başkanı Christian Lindner, dört taraf arasında bir ittifak oluşabileceğini vurguladı. Lindner, ''Müzakereciler pek çok alanda ortak bir zemin buldu. Bununla birlikte, özellikle de göç ve mali politikalarında farklı görüşler bulunmakta'' dedi. Şansölye Angela Merkel görüşmeden sonra, "Günaydın, görüşmeler bugün devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Koalisyon görüşmelerinde ana konu, göç ve aile birleşimi. Bunun yanı sıra mali politika ve iklim sorunu da görüşmelerde masada olan sorunlar arasında yer alıyor. 

Merkel, son tur başlamadan önce ise görüşmelerin başarıyla sonuçlanabileceğini ve parti içindeki tüm tarafları belirleyici tavizler vermeye davet etmişti. Görüşmelerin, bugün öğlen saatlerinde devam edeceği belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın merkeli kendimize bakalım almanya'nın enflasyonu düşük faizleri düşük cari açığı yok dış borcu yok kişisel yıllık ücretler yüksek mülteci sorunu çok az biz kendimizi nasıl toparlayıp kalkiniriz onu düşünelim tartışalım Allah Türkiye Cumhuriyeti ni korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?