İngiltere AB'den boşanmak için 260 milyar ödeyecek

AB'den ayrılma kararı alan İngiltere, 50 milyar sterlin (yaklaşık 260 milyar lira) boşanma tazminatı ödeyecek.

İngiltere AB'den boşanmak için 260 milyar ödeyecek
İngiltere AB'den boşanmak için 260 milyar ödeyecek
GİRİŞ 29.11.2017 11:02 GÜNCELLEME 29.11.2017 11:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

The Guardian'a konuşan üst düzey bir Avrupa Birliği yetkilisi İngiltere'nin ''parayla gelmek istediğini'' ancak, AB’nin yapılacak ticaret anlaşmasının satır aralarını çok iyi okuması gerektiğini belirtti. İngiliz gazete Guardian’a konuşan yetkili 44 yıllık AB üyeliği boyunca kendi payına düşen fakat özel üyelik statüsü sebebiyle ödenmemiş olan tüm faturaları, maaşları, emeklilik ödemelerini ve diğer borçları ödemeye hazır olduğunu aktardı. 

 



Haberde adı verilmeyen AB yetkilisi, ''İngiltere’nin parayla gelmek istediğini duyduk. Anladığımız kadarıyla bu gerçek yükümlülüklerinin hepsini karşılayacak. Ama dipnotları çok iyi okumalıyız'' diye konuştu.

Kesintisiz süren Brexit müzakerelerinde İngiltere birlikten ayrılmak için 89 milyar sterlin (120 milyar dolar) ödeyerek finansal bir anlaşma yapma noktasına getirdi, ancak İngiltere nihai faturanın bunun yarısı kadar olmasını bekliyor.

İngiltere’nin boşanma tazminatına dair iki taraf da herhangi bir rakam telaffuz etmekten kaçınıyor, AB kaynakları son aylarda 53 ila 58 milyar sterlin diye bir rakam telaffuz etti fakat İngiltere’deki siyasi yansımalardan çekinen İngiliz hükümetine destek adına AB de herhangi bir rakam resmi olarak telaffuz etmiyor.

İngiltere’de kabinenin net bir rakama değil toplam ayrılık tazminatının hesaplanacağı bir yönteme onay vermesi bekleniyor. AB liderleri 14-15 Aralık’ta gerçekleşecek Avrupa Konseyi toplantısında nihai bir karar verecek ve Brexit sürecinde önemli bir safha sonlanmış olacak. 

YORUMLAR 8
  • Mustang 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet giibi para sıfırdan devlet kurulur bu parayla natodan ayrlsak nanaı yedik 3 5yıllık davamızda yok yanibizim faturamız daha çok çıkar nufusda cok
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ab bile ingilizlere, sözleşmedeki dip notlara dikkat diyor. Öyle ya emperyal 3 ülkeden biri dikkat etmek lazım.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz girmek için .... Yırtıyoruz Adamlar çıkmak için para ödüyor
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Girmek bir dert. Çıkmak bir dert . Nato dan ayrılalım diyenlere ......!
    Cevapla
  • asi 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlara hiç bulaşmamak lazım.. içimizden bazıları eski jön kalıntıları kabul etmeselerde bizim kökümüz doğudur.. batıdan hayır gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar