ABD'den İsveç'e şok uyarı: Büyük sorun olur!

İsveç hükümetinin, Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması’nı imzalamayı planladığı açıklamasına ABD'den tepki geldi.

ABD'den İsveç'e şok uyarı: Büyük sorun olur!
ABD'den İsveç'e şok uyarı: Büyük sorun olur!
GİRİŞ 03.01.2018 11:09 GÜNCELLEME 03.01.2018 11:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsveç gazetesi Aftonbladet’in haberine göre, ABD Savunma Bakanı James Mattis, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'e konuyla ilgili mektup gönderdi.

Haberde, mektupta, BM Genel Kurulu'nda kabul edilen nükleer silahları yasaklayan uluslararası anlaşmayı İsveç'in imzalaması durumunda NATO'nun İsveç'in savunma ittifakı ile yakın ortaklığını yenilemeyeceğinin yazıldığı belirtildi.

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison da anlaşmanın imzalanması halinde İsveç ve NATO arasında büyük sorunlar çıkacağını kaydetti.

İSVEÇ: KABUL ETMEYİZ

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, ABD’den gelen açıklamalara tepki gösterdi. Wallström, ''BM Genel Kurulu’nda kabul edilen nükleer silahları yasaklayan uluslararası anlaşmayı imzalamayı düşünüyoruz. NATO ve ABD’den bu konuda yapılan tehdit ve baskıyı kabul etmiyoruz. Tehditler umurumuzda değil. Bu tür açıklamaların yapılmasını kabul edemeyiz. Açıklamaların makul ve tehdit içerici olmaması gerekir'' dedi.

Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması, BM’de nükleer silah sahibi ülkelerin boykotuna rağmen temmuzda 122 ülkenin desteğiyle kabul edilmişti.

YORUMLAR 2
  • kayra-keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    evet bütün dünyayı ayağa kaldırmak lazım ya hiç bir ülkede nükleer silah olmayacak yada başta Türkiye olmak üzere bütün ülkelerin nükleer silahları olmalıdır
    Cevapla
  • yükselenruh 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyayı kurtaracak girişimdir müthiş önemli ama bu psikopatlar nasıl tokatlanacak o var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir