AB'den Türkiye'ye küstah sözler: Kabul edilmez!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, Türkiye ile AB ilişkilerinin gerçekçi bir forma sokulması gerektiğini söyledi.

AB'den Türkiye'ye küstah sözler: Kabul edilmez!
AB'den Türkiye'ye küstah sözler: Kabul edilmez!
GİRİŞ 12.01.2018 12:36 GÜNCELLEME 12.01.2018 12:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

DW Türkçe'nin dpa'dan aktardığına göre Hahn, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin "daha gerçekçi bir şekle sokulması gerektiğini" söyledi.

TAM ÜYELİK YERİNE 'STRATEJİK ORTAKLIK'

Hahn, Türkiye ile tam üyelik yerine kısa bir süre önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un gündeme getirdiği 'stratejik ortaklık' kurulabileceğini ve diğer AB üyelerinin de bu öneriyi tartışmalarını umduğunu belirtti. 

 

 

'OLGULAR HENÜZ DEĞİŞMEDİ'

Hahn, Türkiye'nin başta Almanya olmak üzere bazı AB ülkeleriyle yakınlaşma aramasıyla ilgili olarak "Sadece tatlı sözler yetmez. Önemli olan olgulardır ve bu olgular henüz değişmemiştir” dedi. 

'HUKUK DEVLETİ AÇISINDAN KABUL EDİLEMEZ'

Hahn sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Hala on binlerce gazeteci, avukat, akademisyen ve devlet görevlisi cezaevinde ya da geçim imkanları ellerinden alındı. Hukuk devleti açısından kabul edilemez olan bu durumda değişiklik olmamıştır.”

SURİYELİLERE AB BÜTÇESİNE TEPKİ

Hahn, Almanya'nın 'Suriyeli mülteciler için Türkiye'ye taahhüt edilen yardımların AB bütçesinden karşılanması' şeklindeki önerisini eleştirdi. Johannes Hahn, "Üye ülkeler kendiliklerinden karar verdikleri yeni harcamaların ortak bütçeden yapılmasını istiyorsa o zaman bu kaynağın nereden sağlanacağını ve hangi diğer ülkelere ayrılan harcamaların azaltılacağını da söylemek durumdadırlar” dedi.

YORUMLAR 16
  • Koc 6 yıl önce Şikayet Et
    Natzi torunu ne beklenirki .
    Cevapla
  • isa çeçen 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz türkiye devletini şamar oğlanımı görüyorsunuz öncelikle onu söyleyin.Bizin devletimizi 40 yıldır kapı nöbeti tutturduğunuzu unutmayın.5Yıl önce üye olan Bulgarı hemen aldınız çünkü hırıstiyan bir din mensubu olduğu için.Bizim AB ile kan uyuşmazlığımız olur ya çünkü bir müslüman ülke diyemiyorsunu z
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    AB Ne zaman gerçekçi olduda gerçekçilikten bahsediyor.Güldürmeyin bizi.
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sizden para istemedi. Mülteci akina ortak bir cözüm istedi. Siz ne yaptiniz, sorumlulugun cogunu Türkiye´ye verdiniz ve buna mukabil para teklif ettiniz. Sonra vaat ettiginiz parayi vermemek icin kirk takla ve final, vermiyoruz demiyor bir cuval yapilmasi imkansiza yakin sarta bagliyorsunuz. Sizin yaptiginiza ikiyüzlülük bile denmez.
    Cevapla
  • 1rfan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan, müptezeller! Geminiz batıyor haberiniz yok. İngilizler anladı da kaçtılar hemen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı