Avrupa ülkesi Türkiye için devreye girdi

AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan'ın Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin AB için önemli bir partner olduğunu ve AB-Türkiye ilişkilerinin iyileşmesi için çalıştıklarını söyledi.

Avrupa ülkesi Türkiye için devreye girdi
Avrupa ülkesi Türkiye için devreye girdi
GİRİŞ 12.01.2018 17:11 GÜNCELLEME 12.01.2018 17:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1 Ocak 2018 tarihnden itibaren AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nı devralan Bulgaristan, Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişkilere dönülmesini istiyor. Sofya hükümeti bu kapsamda, Türk hükümetiyle üst düzey görüşmeler yürütülmesini sağlamaya çalışıyor. 

 

 

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva Cuma günü Sofya'da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bakan, "Türkiye'nin Avrupa için önemli bir partner olduğuna inanıyoruz ve onlarla çalışmak istiyoruz" dedi.

Haziran ayına kadar AB Konseyi Dönem Başkanlığı’nı yürütecek olan Bulgaristan, AB Komisyonu ve AB Konseyi ile Türk hükümeti arasında üst düzey görüşmeler yürütülmesi için girişimlerde bulunuyor.  

AB KOMİSYONU'NDAN AÇIKLAMA

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn ise Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye ile tam üyelik yerine kısa bir süre önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un gündeme getirdiği "stratejik ortaklık" kurulabileceğine dikkat çekti.

Hahn, Türkiye'nin başta Almanya olmak üzere bazı AB ülkeleriyle yakınlaşma aramasıyla ilgili olarak "Sadece tatlı sözler yetmez. Önemli olan olgulardır ve bu olgular henüz değişmemiştir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsi oyalama taktigi Yüce Türk milletinin onurunu düşünenler celik sahip oldukları yumruğu masaaa vurup REST cekmelilerdir asla TC Dogu blok ülkerinden sonrasını hic hak etmedi bu oyalam taktiğine son verilerek bir Refandumla Yüce Türk milletin in hak ettigi onura tekrar sahip olmaktır.
    Cevapla
  • Eginli 6 yıl önce Şikayet Et
    Üyeliğimiz Bulgaristan'a, Romanya'ya kaldıysa booooooş ver gitsin güzel insan. Haaaa bu AB'ye Bulgaristan, Romanya Polonya üye olmuş ise o birliğin iki akşamdan ocağı batmıştır, inanmayanlar bekleyin göründe bakın..:)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Cep telefonlarında düşük fiyat tehlikesi! Piyasanın altında satıyorlar