Gerilim sürüyor! Atina'dan bir 'Türkiye' açıklaması daha

Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Genimatas, Türk Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy’un, Yunan Dışışleri Bakanı Nikos Kocyas’ın Alpha televizyonuna demeci ile ilgili açıklamasına cevap verdi.

Gerilim sürüyor! Atina'dan bir 'Türkiye' açıklaması daha
Gerilim sürüyor! Atina'dan bir 'Türkiye' açıklaması daha
GİRİŞ 17.02.2018 16:07 GÜNCELLEME 17.02.2018 16:09
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi uluslararası hukuka ve uluslararası deniz hukukuna saygı göstermeye çağıran Geanimatas “Türkiye sürekli kırmızı çizgileri aşıyor. Sonra da sanki gerçeklerle ilgisi yokmuş gibi tepki gösterip, şikayet ediyor” dedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy cuma günü yaptığı açıklamada, Yunan Dışişleri Bakanı Kocyas’ın demecinde, Türkiye'ye karşı "barışçı olmayan davranışlarda" bulunabileceğine yönelik ifadelerinin "kaygı verici ve esefle karşılandığını" vurguladı. Aksoy yazılı açıklamasında, Yunan Dışişleri Bakanı için “Siyasi pozisyonunun gerektirdiği sorumluluktan uzak, barışçıl olmayan ve haddini aşan bir yaklaşımı benimsemektedir. Kendisini aklıselime davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

 

Kocyas demecinde, Türkiye’nin, Kardak bölgesindeki son olayda Yunanistan’ın “kırmızı çizgilerini” aştığını ve bir daha öyle barışçı şekilde davranmayacaklarını Türk tarafına duyurduklarını söyledi.

Türkiye’nin doğu Akdeniz’de “kovboymuş gibi” hareket ettiğini ileri süren Kocyas son olay ile ilgili olarak Türkiye’den tazminat istemeleri olasılığından söz etti.

YORUMLAR 19
  • Erhan Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan haritadan silinmek istiyo galiba içinizden geçeriz akıllı olun !
    Cevapla
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    2 saatlik ömrün var Yunanistan istesek içinden geçeriz sakin ol !
    Cevapla
  • Hakan Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ki siz yoğun olarak turizm yoluyla Yunanistan'a destek oluyorsanız. Şikayet hakkınız olabilir mi- düşünmeleri gerek birilerinin.
    Cevapla
  • Batmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin Türkiye'ye karşı bir A planı vardı. Hatta planın B ve C bölümü de var. Plan A da Suriye'de silahlandırdıkları teröristlerle birlikte ki buna Deaş dahil Kuzey Iraktaki kürtleri Türkiye' ye karşı savaşmaya ikna etmek. Bu çaba hala devam ediyor. Manzaraya bakılırsa Mesut Barzani ikinci kez oyuna gelmek istemiyor gibi. A planı tutmazsa bu defa da B planına geçilecek. B planı da Yunanistan üzerinden üstü örtülü Türkiye'ye savaş açacaklar. Bu oyunun arkasında tüm haçlılar var. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin. Amin
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    iflas etmiş aclikdan nefesi kokan avrupanın yüz karaları hangi yüzle milletin yüzüne cikiyorsunuz soysuz ezikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası