3 yıl önce ölen Papa'yı yerinden aldılar

Papa 2. Jean Paul'ün cenazesi, müteveffa Papa'nın azizlik mertebesinin bir evvelki aşaması olan "kutsal" ilan edilmesi öncesinde bulunduğu yerden çıkarıldı.

3 yıl önce ölen Papa'yı yerinden aldılar
3 yıl önce ölen Papa'yı yerinden aldılar
GİRİŞ 29.04.2011 17:05 GÜNCELLEME 29.04.2011 17:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Vatikan'dan yapılan açıklamada, cenazenin St. Peter Bazilikası'nda bulunduğu yeraltındaki odadan çıkarıldığı belirtildi.

Ahşap tabut, bazilikanın ana mihrabının önüne yerleştirilecek, pazar günü yapılacak kutsallık ilanı ayininden sonra da bulunduğu yerde ziyarete açılacak. Cenaze daha sonra başka bir yeraltı odasına nakledilecek.

Vatikan müteveffa Papayı kutsal ilan etmeye hazırlanırken, onbinlerce kişi bu önemli olay için Roma'ya akın etmeye başladı.

Törene en az 16 devlet başkanıyla 87 resmi heyet katılacak.

Katoliklikte kutsallık, azizlik aşamasına da uzanabilecek yoldaki ilk merhaleyi simgeliyor. Vatikan'ın bir kişiye kutsallık unvanı vermesi, Katoliklerin dualarında söz konusu kişiden şefaat dileme ve Tanrı'ya onun aracılığıyla yakarma hakkına dini onay anlamına geliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Süleyman Şahin 12 yıl önce Şikayet Et
    Şefaat Haktır. Merak eden açıp kuran'ı kerimden okusun. Varlığına delil ayetlerden biri Ayetel Kürside geçer. Daha birkaç yerde de geçer. Bu iş de moda oldu yahu. İlim sahibi olmadan fikir sahibi olan bir güruh türedi. Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • iibrahim kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    bizim cemaatçilerin. şıhlarından şefaat istemesiyle bunlarınkinin pek farkı yok.onlar vatikandan bizim topluluk prensilvanyadan,müslüman olanda yalnız allahtan şefaat ister.hiç bir kul allahın affı için aracı koşulamaz.yemediğin halt kalmasın,sonra gidip senin gibi bi admeoğluna aracılık yap da yaradan bizi affetsin.yokya orada bile torpil yapmanın peşindeler.
    Cevapla
  • FATİH TEKİN 12 yıl önce Şikayet Et
    Keraneti neymiş :)). Varmı kerameti nedir :)) komedi filmi gibi bir kedi hördüm galiba yada birkorkunç filim
    Cevapla
  • umityldz 12 yıl önce Şikayet Et
    batıl ile Hak farkı şu;. bizde şefaat hakkını Cenabı Hakk dilediğine verir, onlarda boncuk dağıtır gibi önüne gelen verir. Bizde Allah istediğini affeder, onlarda zamanında sübyancılık edenden bile af dilerler. batıl ile Hakkı mukayese etmeyelim.
    Cevapla
  • Göktuglu Alaybeyi 12 yıl önce Şikayet Et
    Korku filmi gibi!. Ya kardeşim şu başlık işini kaldırın ya!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi