Yunanistanlı eski bakan partisinden ihraç edildi

Yunanistan'da eski maliye bakanlarından PASOK'lu Yorgos Papakonstandinu, yurt dışına para kaçıran yaklaşık 2 bin kişinin isminin bulunduğu listede tahrifat yaptığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi.

Yunanistanlı eski bakan partisinden ihraç edildi
Yunanistanlı eski bakan partisinden ihraç edildi
GİRİŞ 28.12.2012 22:26 GÜNCELLEME 28.12.2012 22:26

PASOK'tan yapılan açıklamada, Papakonstandinu'nun, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın, Fransa Maliye Bakanı'yken elde edip Yunan Hükümeti'ne gönderdiği, içerisinde yurt dışındaki bankalarda hesapları bulunanların isimlerinin yer aldığı listede tahrifat yaptığının belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, ''Savcılık tarafından yapılan incelemede eski Maliye Bakanı Yorgo Papakonstandinu'nun, listede bulunan akrabalarıyla ilgili tahrifat yaptığının ortaya çıkmış olması acıdır'' ifadesi kullanıldı.

Yunanistan'ın ilk kemer sıkma programının ana mimarı olarak bilinen Papakonstandinu ise hakkındaki suçlamaları reddederek, listede akrabalarının isimlerinin bulunduğundan habersiz olduğunu ve herhangi bir tahrifat yapmadığını iddia etti.

''Langarde Listesi''nin Yunanistan'a gönderilmesini kendisinin istediğini ifade eden Papaknostandinu, ''Gerçeğin ortaya çıkması için mücadele edeceğim. Bu konuda günah keçisi ben olmayacağım'' dedi.

Yunan medyası, AB'den Yunanistan'a gönderilen yeni listede, Papakonstandinu'nun yakın akrabaları olan ancak listeden isimleri silinen 4 kişiden sadece birine ait bir hesapta 1 milyon 222 bin avro bulunduğunun anlaşıldığını duyurdu.

Haberlerde, listede daha önce bakanlık ve milletvekilliği yapmış kişilerin isimlerinin de yer aldığı ileri sürüldü.

Yunan Hükümeti, iki yıl önce AB'den gönderilen ancak kısa bir süre önce ortaya çıkarılan listeyle ilgili tartışmalar üzerine, ''Langarde listesi''nin yeniden gönderilmesini istemişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak