Avustralya'da terör operasyonu

Avustralya'da Noel günü terör saldırısında bulunmaya hazırlandıkları ve DAEŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla biri kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Avustralya'da terör operasyonu
Avustralya'da terör operasyonu
GİRİŞ 23.12.2016 15:32 GÜNCELLEME 24.12.2016 09:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avustralya'nın Melbourne kentinde, Noel günü terör saldırısında bulunmaya hazırlandıkları ve DAEŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla biri kadın 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Victoria Polisi, Avustralya Federal Polisi ve Avustralya Güvenlik İstihbarat Örgütü (ASIO), Melbourne'da dün gece terörle mücadele kapsamında ortak operasyon düzenledi.

Victoria eyaletindeki operasyonda, terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı oldukları öne sürülen, 20-26 yaşlarında, biri kadın 7 kişi gözaltına aldı. Yetkililer, şüphelilerin kimlikleri konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

İKİ KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Şüphelilerden biri kadın olmak üzere ikisi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Terör eylemi planlamakla suçlanan diğer 5 zanlının işlemleri sürüyor.

Victoria Emniyet Müdürü Grahan Ashton, operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve silah ele geçirdiklerini duyurdu.

Ashton, zanlıların Noel günü Melbourne'da önemli mekanlara saldırı düzenleme hazırlığında olduklarının değerlendirildiği bilgisini verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Tahir 7 yıl önce Şikayet Et
    orası Avusturya olmasın ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."