Ağız ve ayak kokusuna son!

Gül suyundan ağız kokusunu gideren "ağız bakım suyu", ayak kokusu ve mantara iyi gelen "ayak bakım suyu" ve cildi yenileyen, siyah noktaları yok eden, mikropları öldüren "tıraş losyonu" geliştirildi.

Ağız ve ayak kokusuna son!
Ağız ve ayak kokusuna son!
GİRİŞ 14.04.2014 14:30 GÜNCELLEME 14.04.2014 14:30

Süleyman Demirel Üniversitesi Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR)Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, merkezlerinde ilk olarak modern fabrikalarda üretilen yağı alınmış gül sularından farklı olarak geleneksel yöntemlerle damıtılmış yağlı gül suyu ürettiklerini söyledi.

Yağlı gül suyunun çok sayıda faydası olduğunu, pek çok özelliği bir arada toplayan antimikrobiyal etkisini tespit ettiklerini anlatan Canlı, "Önce yağlı gül suyunu piyasaya sunduk. 'Bademcik ve diş eti hastalıklarına iyi geliyor' gibi olumlu tepkiler alınca bilimsel çalışmalar yaptık. Bakteri ve mantarlar üzerinde çok güçlü etkiye sahip olduğunu gördük" dedi.

PATENT BAŞVURUSUNDA BULUNDULAR

"Gül, mucizevi bir bitki" diyen Canlı, çok geniş kullanım alanı bulunduğuna dikkati çekti. GÜLAR'ın yağlı gül suyundan 3 yeni ürün daha geliştirdiklerini dile getiren Canlı, şöyle konuştu:

"Ayak kokusu ve mantarına iyi gelen 'Ayak bakım suyu' geliştirdik. Daha deneme safhasında, piyasaya sunmadık ama mantarlara iyi geldiğini ön denemelerimizde gördük. Osmanlı ve Selçuklular'da yağlı gül suyunun bademciğe, ülsere iyi geldiğine dair kaynaklar var. Biz de buradan hareketle 'Ağız bakım suyu' geliştirdik. Hem diş eti hastalıklarına hem de bademciğe iyi geldiğini görüyoruz. Ağzınızda hoş bir koku bırakıyor, yutabiliyorsunuz. Yuttuğunuz zaman da midenize yararlı oluyor."

Ürünün yüzde 100 doğal olduğunu, piyasadaki gargaralar ile karşılaştırılmaması gerektiğini vurgulayan Canlı, "2 senedir kullanan kişilerden hiçbir şikayet gelmedi. Çok iyi geri dönüşümler alıyoruz. Patent başvurusunda bulunduk. Türkiye ve dünya çapında kullanım alanlarının genişlemesini istiyoruz" diye konuştu.

MİKROPLARI KIRAN, CİLDİ GENÇLEŞTİREN TIRAŞ LOSYONU

Canlı, yağlı gül suyunun antimikrobiyal ve antifungal etkisi bulunduğunu bildirerek, cilde sürüldüğünde mutluluk hormonu salgılattığını söyledi. Bu özelliğinden yola çıkarak yağlı gül suyundan tıraş sonrası cildi rahatlatan ve yenileyen "tıraş losyonu" ürettiklerini anlatan Canlı, şöyle devam etti:

"Yağlı gül suyu cildi yeniliyor, siyah noktalara iyi geliyor ve insanı ferahlatıyor. İnsanı mutlu eden mutluluk hormonu salgılatıyor. Alternatifi esanslı alkoldür. Onun tek özelliği mikropları kırmasıdır. Bizim ürünümüzle karşılaştırılması ise mümkün değil. Çünkü yağlı gül suyu hem mikropları kırıyor hem de cildin gençleşmesine ve yenilenmesine yardımcı oluyor. Bu bakımdan gereken önem verilirse tıraş losyonu olarak tamamen esanslı alkolün yerini alacağına inanıyoruz."

Osmanlı döneminde bugünden çok daha ileri düzeyde gül ve gül ürünlerinin kullanıldığına işaret eden Canlı, Türkiye'nin gülü değerlendirme ve ürünlerinden yararlanma konusunda Osmanlı döneminden 200-300 sene geride olduğunu savundu. Canlı, GÜLAR'ın atalarının kaybolan mirasını tekrar canlandırmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek