Eyeliner sürerken hepimiz bu hatayı yapıyoruz

Mükemmel bir şekilde eyeliner uygulamak çaba ve konsantre gerektirir. Bu yazıda eyeliner kullanırken yaptığımız en yaygın hataları ve bu hataları nasıl düzelteceğinizi gösteriyoruz

Eyeliner sürerken hepimiz bu hatayı yapıyoruz
Eyeliner sürerken hepimiz bu hatayı yapıyoruz
GİRİŞ 10.02.2017 09:20 GÜNCELLEME 10.02.2017 10:53

Ucu yeterince açılmamış eyeliner

Gözünüze eyeliner uygulamadan önce her seferinde kalemin ucu açılmalıdır. Böylelikle göz kapağınıza istediğiniz incelikte bir çizgiyi çizebilmeniz daha hızlı ve kolay olacaktır.

Alt göz çizgisinde renkli eyeliner kullanmak

Çoğu zaman alt göz çizgisine renkli eyeliner uygulamak sert bir görüntü oluşturur. Makyaj uzmanları alt göz çizginize sadece kostüm partisine gittiğinizde renkli eyeliner uygulamanızı öneriyor.

Göz kapağında asimetrik çizilen çizgiler

Her kız en az bir kere eyeliner ile bir gözüne diğer gözünden daha kalın bir çizgi çekmiştir. Böyle bir durumda birbirine simetrik olan çizgiler çizmemiz bu hatayı yapmamızı engeller.

Alt göz çizgisinde likit eyeliner kullanmak

Bu tür likit eyelinerları alt göz çizginizde kullandığınızda gün içinde makyajınız akar. Sadece üst göz kapağınızın çizgisinde likit eyeliner kullanmanızı öneririz.

Kalıcı olmayan eyeliner kullanmak

Az önce de belirttiğimiz gibi likit eyelinerlar özellikle gözleriniz yaşardığında kolayca akar. Bunu önlemek için yanınızda kulak temizleme çubukları taşıyarak gün içinde akan makyajınızı silebilirsiniz ya da suya dayanıklı eyeliner tercih edebilirsiniz.

Gözün üst kapağına çizilen çizgi ile kirpik diplerin arasında boşluk olması

Bu ufak detay en kusursuz göz makyajına  bile kötü bir görünüm verir. Göz makyajınızı yaparken, eyeliner kirpik köklerine olabildiğince yakın uygulanmalıdır.

Eyeliner ile göze uygulanan çizginin uçlarının aşağıya bakması

Göz kapağına çizilen çizginin uçları keskin, temiz ve hafif yukarıya doğru olması gerekir. Aksi takdirde makyajınızın görüntüsü bozulur.

KAYNAK: BRİGHTSİDE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!