Çalışma azmi ile örnek oluyor

Maganda kurşunu ile omuriliği zedelenerek belden aşağısı felç olan Ömer Yurteri, KOSGEB’in açtığı girişimcilik kursunu bitirdikten sonra aldığı destek ile kendi iş yerini açtı.

Çalışma azmi ile örnek oluyor
Çalışma azmi ile örnek oluyor
GİRİŞ 25.06.2017 17:18 GÜNCELLEME 25.06.2017 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konya’da katıldığı düğünde maganda kurşunu ile omuriliği zedelenerek belden aşağısı felç olan 22 yaşındaki  Ömer Yurteri, KOSGEB’in açtığı girişimcilik kursunu bitirdikten sonra aldığı destek ile kendi iş yerini açtı. Yanında 3 eleman çalıştıran Yurteri ‘Engelsiz demir doğrama’ ismini verdiği iş yerinde demir kapı, pencere, balkon korkuluğu, yangın merdiveni gibi işleri yapıyor.

Konya’da demir doğrama işi yapan Ömer Yurteri, askere gidip geldikten sonra evlendiğini söyledi. Yeni bir iş kurma hayali yaşarken arkadaşlarıyla gittiği bir düğünde maganda kurşunu ile belden aşağısının felç olduğunu anlatan Yurteri, yaşadıklarının ardından tüm hayallerinin yıkıldığını ve tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söyledi. Buna rağmen yaşama ve çalışma azmini kaybetmediğini anlatan Yurteri, şunları söyledi:

’’Bir yıl süren tedavinin ardından tekerlekli sandalye ile hareket etmeye başladım. Özel sektörde ve kamu kurumlarında iş için müracaat ettim. Ancak sakatlığımdan dolayı iş bulamadım. Bunun üzerine ailemin ve arkadaşlarımın desteği ile sakat kalmadan önceki işim olan demir doğrama işine girmeye karar verdim. KOSGEB’in desteği ile girişimcilik kursunu bitirdim. Devletin verdiği hibe ile kendi işimi kurdum. İş yerimde 3 eleman çalıştırıyorum. Ben tarif ediyorum ve onlar da işlemesini yapıyorlar. KOSGEB sayesinde yaptığım harcamaların yüzde 80 desteğini alıyorum. Çalışan elemanlarımın sigorta ve maaşını, dükkanımın kirasını ve diğer giderlerini KOSGEB’den alıyorum. Bu KOSGEB’in verdiği 50 bin liralık geri ödemesiz desteğin bitimine kadar devam edecek. Tek şartı iş yerimin 2 yıl boyunca açık kalması ve işlerimin düzenli olarak devam etmesi. Daha sonra 100 bin liralık geri ödemeli bir destek imkanı daha var. Bunu da faizsiz veriyor. Onu da ilerleyen zamanlarda işimi büyütmek için kullanmayı planlıyorum.’’ 

Müşterilerle diyalog halinde oluğunu ve kendisini tekerlekli sandalye üzerinde gördükleri zaman şaşırdıklarını da anlatan Yurteri,’’Beni gördükleri zaman ilk önce bir duraksıyorlar,. Ama iş yerimi ve çalışanlarımı gördükleri zaman tereddütleri ortadan kalkıyor. İşi yaptırmada öncelikli tercihleri ben oluyorum. Tabi bu da benim için bir avantaj sağlıyor.’’ dedi.

İş yerimin ismi de ‘Engelsiz demir doğrama’ olarak belirlediğini belirten Yurteri,’’Çünkü kendim engelliyim ama ben bu isim ile engelli bireylerin de destek çıkıldığı zaman bir şeyler yapabileceğini göstermek istedim. İşyerimin ismini de buna göre belirledim.  Tabi bunların yaparken engellilere de örnek olmak istedim.’’ diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Koray 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşimize, Allah bereket versin işlerine
    Cevapla