Bebeklerde göz kızarıklığı ve kaşıntı nedenleri! Bebeğinizin gözleri sulanıyorsa...

Alerji ve virüs gibi nedenlerden dolayı kaynaklandığı görülen bebeklerde göz kızarıklığı karşısında ailelerin evde uygulayabilecekleri doğal tedavi yöntemlerini sizler için araştırdık. Bebeklerde göz kızarıklığı nasıl geçer diye düşünüyorsanız, tavsiye bilgilerimiz sizlerle. İşte bebeklerin gözlerindeki kızarıklık nedenleri ve tedavileri...

Sadece yetişkinlerde görülmeyip bebeklik ve çocukluk döneminde de ortaya çıkabilen göz kızarıklığı özellikle de evhamlı ebeveynleri kaygılandırabilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilen bebeklerde göz kızarıklığı en çok alerjiden, göz kanalı tıkanıklığından, uykusuzluktan, virüsten ya da herhangi bir tahriş söz konusu olduğunda ortaya çıkar. Böylelikle göz yapısının içerisindeki damarlar daha da belirgin hale gelmeye başlar ve normal görünüme nazaran daha da kızarık bir renge bürünür. Bazı durumlarda doktorlar göz kızarıklığı için göz damlalarını yeterli görürken bazılarında tahriş edici maddelerden kaçınmak ve göz hijyenine dikkat edilmesi konusunda dikkatli olunması gerektiği ile ilgili uyarılarda bulunabilmektedir. Peki bebekte göz kızarıklığı ve aşıntı olduğunda aileler ne yapmalı?

Bebeklerde çapak nasıl temizlenir? Bebeklerde göz çapaklanması neden olur? Anne sütü ile çapak masajıİLİŞKİLİ HABERBebeklerde çapak nasıl temizlenir? Bebeklerde göz çapaklanması neden olur? Anne sütü ile çapak masajı

BEBEKLERDE GÖZ KIZARIKLIĞI NEDEN OLUR?

bebeklerde göz kızarıklığı nedenleri

bebeklerde göz kızarıklığı nedenleri

Bebeklerde göz kızarıklığı görülmesinin başlıca nedenlerine bakacak olursak aşağıdaki durumlardan kaynaklandığını söyleyebiliriz. İşte bebeklerde göz kızarıklığının en sık karşılaşılan nedenleri...

1- VİRÜS VE SOĞUK ALGINLIĞI:

Göz kızarıklığının yanı sıra birde burun akıntısı, ateşte yükselme gibi belirtilere rastlanıyorsa virüs kaynaklı rahatsızlığın bulunma ihtimali oldukça fazladır. Grip ya da soğuk algınlığı gibi kış hastalıkları bebeklerde göz kızarıklığına sebep olabilir.

Bebeklerde pamukçuk belirtisi ve tedavisi! Bebeklerde pamukçuk nasıl geçer?İLİŞKİLİ HABERBebeklerde pamukçuk belirtisi ve tedavisi! Bebeklerde pamukçuk nasıl geçer?

2- BAKTERİ:

Bebeklerde göz kızarıklığı ile beraber görülebilen çapaklanma, sarı akıntı bakterilerin temel kaynağı olabilir.

3- ALERJİ VE TAHRİŞ:

1 yaşından küçük bebeklerde oluşma ihtimali düşük olan alerji; gözde sulanma, burun akıntısı ve kaşıntı gibi belirtilerle kendini kolaylıkla gösterebilmektedir. Bu alerji tozdan, polenden veya sigara dumanından kaynaklanabilir.

4- GÖZYAŞI KANALI TIKANIKLIĞI: 

Yeni doğan bebeklerin bakterilerden uzak tutulması için kullanılan göz damlaları bazen tahrişe ve bebeklerde göz kızarıklığına yol açabilmektedir. Her 5 bebekten 1'i, gözyaşı kanallarından en az biri kısmen ya da tamamıyla tıkalı olarak doğmaktadır. 

BEBEKLERDE GÖZ KIZARIKLIĞI NASIL GEÇER?

bebeklerde göz kızarıklığı nedenleri

bebeklerde göz kızarıklığı nedenleri

SICAK UYGULAMA: Temiz bir pamuğu sıcaklığı biraz daha ağır basacak ılık bir su ile ıslatın. Bebeğinizin gözleri kapalı olduğu zaman bastırmadan kibarca masaj yapın.

ANTİBİYOTİK TEDAVİ: Göz kızarıklığının nedeni bakterilerden kaynaklanıyorsa doktorunuz muhtemelen antibiyotik göz damlaları ya da yağlarını tavsiye edecektir. Bebeğinizin gözleri kapalı olduğu zaman kirpik diplerine damlatın. Bu damlalar 7 gün boyunca kullanılabilir.

ANNE SÜTÜ: Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan anne sütü, bebeğinizin gözlerini temizler ve iltihaplanmayı alır.

DİKKAT: 1 yaşından küçük bebeklerde kesinlikle bal vs. ev tedavileri kullanılamaz.

Bebeklerde göz yanmasına doğal çözümlerİLİŞKİLİ HABERBebeklerde göz yanmasına doğal çözümler

Bebeğin yüzündeki sivilceler nasıl geçer? Sivilce (Milia) kurutma yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Bebeğin yüzündeki sivilceler nasıl geçer? Sivilce (Milia) kurutma yöntemleri
Teraslar için en uygun ve trend dekorasyon tarzları

İLİŞKİLİ HABER

Teraslar için en uygun ve trend dekorasyon tarzları

BİR YORUM YAPIN 1

Fatma 3 yıl önce

Ürünleri çok guzel

Toplam 1 beğeni