Bebeklere yoğurt nasıl yapılır? Bebekler için ev yapımı meyveli yoğurt tarifleri

Ek gıda dönemine geçiş yaparken anne sütünden sonra başlayabileceğiniz en ideal besinlerden bir tanesi de hazırlanması gayet pratik ve kolay olan meyveli yoğurtlardır. Dışarıda satılan hazır yoğurtlar yerine evinizde içinde ne olduğunu bildiğiniz sağlıklı yoğurtlar yapmaya ne dersiniz? Meyve sevmeyen bebeklere bile meyveyi sevdirecek en farklı ve lezzetli meyveli yoğurt yapımını sizler için derledik.

Yoğurdu sade tüketmeyi sevmeyip içinde muhakkak meyve arayan yetişkinler için enfes atıştırmalıklardan biriside meyveli yoğurtlardır. Hem lezzetli hem de doyurucu olması nedeniyle yetişkinler tarafından yenilen meyveli yoğurtları evinizde bebeğinize uygun şekilde hazırlayıp yedirebilirsiniz. Ek gıda dönemine başlayan bebeğinizin karnını en sağlıklı ve verimli tariflerle doyurmak istiyorsanız, dışarıdan hazır yiyecekler almak yerine içinde ne olduğunuz bildiğiniz tarifleri uygulayabilirsiniz.

  • Oldukça küçük olan midelerini yormamak ve kolay sindirebilmeleri için tercih edebileceğiniz yoğurtlar, anne sütünden sonra ek besinlere geçmiş olan bebeklerde başlangıç için en idealidir. 
     
  • Yoğurdun tadını henüz bilmeyen bebeğinize ilk önce 1 çay kaşığı kadar yoğurt tattırıp daha sonraki günlerde yavaşça arttırabilirsiniz.
     
  • Evinizde hazırlayacağınız yoğurtlu meyvenin yapımında tek bir meyveyi ya da diğer çeşitli meyveleri karıştırarak uygulayabilirsiniz. Ancak başlangıç için teke tek gitmek daha doğru olacaktır. 

BEBEKLER İÇİN EN BASİT MEYVELİ YOĞURT YAPIMI

bebekler için yoğurt yapımı

bebekler için yoğurt yapımı

Evinde sağlıklı bir şekilde meyveli yoğurt yapmak isteyen anneler, mevsimine uygun bir meyveyi seçmelidir. Mesela kayısılı yoğurt yapacaksanız, 3 tane olgunlaşmış kayısının çekirdeğini çıkartıp, kayısının kabuklarını soyun ve minik minik küpleştirin. Doğramak yerine blenderdan da geçirebilirsiniz. Bu sırada elmayı da kabukları soyulmuş şekilde küp küp doğrayarak buharda pişirin.

Kayısılar, çiğ olarak tüketilebilir. Elmalar soğuduktan sonra kayısılarla beraber yarım çay bardağı yoğurdu karıştırın. Son aşama olarak tarçın ile meyveli yoğurdu daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

BEBEKLERE ÖZEL KARIŞIK MEYVELİ YOĞURT TARİFİ

bebeklere meyveli yoğurt nasıl yapılır?

bebeklere meyveli yoğurt nasıl yapılır?

Meyve ve yoğurt, ikilisi çocuklar için son derece faydalıdır. Ancak bazı çocuklar meyve yemeyi pek sevmezler. Bizde meyve sevmeyen çocukları bile yemekten bıkmayacağı meyveli yoğurt tarifini araştırdık.

MALZEMELER: 1 tane orta boy armut, 1 tane orta boy elma, 1 tane orta boy şeftali, 1 tane orta boy muz, 3-4 tane kayısı, 5-6 tane kiraz

YAPILIŞI: Yukarıda bahsedilen meyvelerden birini seçip bol su ile yıkayın. Seçtiğiniz meyve kabuklu ise kabuk kısmını atarak çekirdekleri çıkartın. Meyveyi küp küp doğradıktan sonra 6 aylık bebek için sert meyveleri 5 dakika boyunca pişirin. Daha büyük çocuklar için bütün meyveleri ezip püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi yoğurt ile karıştırarak bebeğinize yedirin.

BEBEKLER İÇİN SÜPER MEYVELİ YOĞURT TARİFİ:

Ekmek kilo aldırır mı? Ekmek yemeden 1 ayda kaç kilo verilir?

İLİŞKİLİ HABER

Ekmek kilo aldırır mı? Ekmek yemeden 1 ayda kaç kilo verilir?

BİR YORUM YAPIN 0