Bebeklerde aft yaralarını geçiren doğal kürler! Aft yaraları nasıl geçer?

Anne ve babaların bebeklerinde en çok karşılaştıkları manzara ağız içerisinde çıkan yaralardır. Ağız içinde çıkan aft yaralarını bebeklerde en hızlı ve etkili şekilde geçiren doğal yöntemleri sizler için araştırdık. Bebeklerde aft yarasına en iyi ne gelir? Karbonat aft yaralarını geçirir mi? Bebeklerde ağız içi yaraların geçmesi için ne yapılmalı?

Yetişkinler arasında sıklıkla görülen ağız problemlerinden birisi de geçmesi zor olan ve rahatlıkla yemek yemeyi bile zorlaştıran beyaz renkli aft yaralarıdır. Bu aftlar yalnızca yetişkinlerde meydana gelmeyip bebeklik ve çocukluk döneminde de görülen başa çıkması zor bir rahatsızlıktır. Çoğu zaman dudakta, yanakların iç kısmında ya da dilin altında oluşan aftlar, hafif ağrılı olabileceği için bebeğinizi iyi hissettirmenin yollarını aramak isteyebilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarını dile getiremeyen ve bunu ağlama yoluyla belli etmeye çalışan bebeğin ağzında beyaz yara varsa evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz en doğal tarifli tedavi yöntemlerini sizler için araştırdık. 

Bebeklerde ağız yaraları nasıl geçer? Bebeklikte ve çocuklarda ağız içi yaraya ne iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERBebeklerde ağız yaraları nasıl geçer? Bebeklikte ve çocuklarda ağız içi yaraya ne iyi gelir?

AFT YARASI NEDİR? AFT  YARASI NEDEN ÇIKAR?

Bebeklerde aft yaraları nasıl geçer

Bebeklerde aft yaraları nasıl geçer

Halk arasında daha çok 'Ağız yarası' olarak duyduğumuz ama aft yarası olarak da karşımıza çıkan ağız problemlerinin altında yatan temel neden, vitamin eksikliği ve strestir. Genellikle 1 haftada kendiliğinden kaybolan aft yaralarına 7 gün boyunca sabretmek istemiyor ve en kısa zamanda bu yaralardan kurtulmak istiyorsanız, doktora gitmeden evinizde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemlerle üstesinden gelebilirsiniz. Bağışıklık sisteminin zayıf olması, ağız temizliğine dikkat etmeme, enfeksiyon kapma, sağlıksız beslenme, uzun zamandır antibiyotik kullanma gibi faktörler ağızda aft yaralarına sebep olabilir.

BEBEKLERDEKİ AFT BELİRTİLERİ NELER? AFT YARASI NASIL ANLAŞILIR?

- Emzirme dönemindeki bir annenin bebeğinde aft yarasını fark etmesinin en belirgin ayrımı sütü emmekte güçlük çekmesi ve zor beslenmesidir.

- Aft yarasının görülmesiyle beraber salya artışı ve ateşlenme durumu görülür. 

- B12 vitamini, demir ve folik asit eksikliği nedeniyle ağız ve çevresinde yara oluşma ihtimali daha fazladır. Bu vitamin eksikliğinin önlenmesi için ekstra besin takviyesi uygulanmalıdır. Doktorunuza sormadan kendi başınıza takviye uygulamayınız.

- Durduk yere huysuzluk çıkartarak rahatsızlıklarını belli etmeye çalışırlar

 AFT YARASINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

bebeklerde ağız yaraları

bebeklerde ağız yaraları

1- KARBONAT

Ağız yaralarına karşı oldukça etkili olduğu bilinen karbonat, kuvvetli bir tedavi malzemesidir. Kaynatılmış bir bardak suyun içine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin. Temiz ve ince bir bezi parmağınıza sarıp karışıma batırın ve aft olan bölgeye sürün. Karbonat hem acısını alacak hem de iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

2- BAL

1 yaşından küçük bebeklerin beslenmesi için sakıncalı olan bal, aft yaralarını geçirmekte etkilidir. Eğer çocuğunuz 1 yaşından büyükse aft yarası olan bölgeye bir miktar bal sürüp şifa bulmasını sağlayabilirsiniz.

3- ZERDEÇAL VE BAL

Yine 1 yaşından büyük olan çocuklar için uygulanabilecek olan bu yöntemde zerdeçal ve balı karıştırıp yaralı bölgeye sürerseniz aft yarası geçecektir.

4- SİRKE

Su ile seyreltilmiş bir sirkeyi yaralı bölgeye uygularsanız mikropların ölmesini sağlayabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sirkenin tamamen organik olmasıdır.

NOT: Doktorunuza sormadan bebeğinizde uygulamayınız.

 AĞIZ YARALARI EN KOLAY NASIL GEÇER?

7-10 gün arasında kendiliğinden kaybolabilen aft yaralarında göze ilk kızarıklıklar çarpar. Bu kızarıklıklar günden güne biraz daha belirginleşerek mercimek büyüklüğüne ulaşır. Başlangıçta hafif kaşınma hissi uyandırırken daha sonralarında yerini ağrıya bırakan aft yaraları 4. günde biraz daha yatışmaktadır. Aft yaralarının kısa zamanda geçmesi için uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerde ilk müdahale yaranın üzerine buz koymakla gerçekleştirilebilir. Ağrının hafiflemesini sağlayan bu uygulamanın dışında bazı kremlerin sürülmesi de mevcut olan davranışlardır.

AFT YARALARI İÇİN KREM...

Kenakort adındaki aft yarası kremini aft yarasının üzerine uyurken sürerseniz sabahleyin aft yaralarının hafiflediğini görebilirsiniz. Muhakkak doktor onayı ile kullanılması gereken bu aft yarası kreminde ağız muzokası ile temasının kesilerek iyileşmenin hızlanması sağlanabilir.

Aft yarası kremi

Aft yarası kremi

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN AFT YARASI İÇİN DOĞAL KÜR TARİFİ:

Ağız problemleri arasında yaygın olarak karşılaşılan beyaz renkli aft yaraların ağrısız ve acısız bir şekilde halletmek için Saraçoğlu'nun önerdiği bitkisel kür işinize yarayabilir. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ise yoğurt otu, kantaron yağı ve sudur. 1 tatlı kaşığı miktarında yoğurt otu ve kantaron yağını suda 3 dakika kaynatın. Sabahleyin aç karna ve uyumadan önce bu karışımla gargara yapın. Öğle ve akşamüstü vaktinde 1 çay kaşığı kantaron yağını tüketin. Devamlı uygulayacağınız bu kür ile aft yarasıyla karşılaşma riskini en aza indirebilirsiniz.

Aft yarası nasıl geçer?

Aft yarası nasıl geçer?

Bebekler için cilt bakım önerileri! Bebeklerde görülen cilt problemleri neler?

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için cilt bakım önerileri! Bebeklerde görülen cilt problemleri neler?
Evlatlar arasında ayrım yapmanın vebali nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Evlatlar arasında ayrım yapmanın vebali nedir?
Son 2 yıldır talep arttı! Kemoterapinin etkilerini azaltıyor

İLİŞKİLİ HABER

Son 2 yıldır talep arttı! Kemoterapinin etkilerini azaltıyor
Hamilelikteki korona tablosunda korkutan artış!  Bakan Derya Yanık'tan aşı açıklaması

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikteki korona tablosunda korkutan artış! Bakan Derya Yanık'tan aşı açıklaması

BİR YORUM YAPIN 4

Yeşim 4 yıl önce

Benim iki aylık bebeyimin ağzında yara var ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

Toplam 3 beğeni

Zehra 4 yıl önce

Karbonat iyi gelir ve etmiyorsa sutunnkaynamasiyla ağız yarasına neden oluyor karbonatla geceribilirsiniz

Toplam 1 Beğeni

Zehra Akiş 4 yıl önce

Benim 2. buçuk yasinda kizimin agiz içerisinde sari toburcuklar çikmis fungostatin sürersem bisakincasi olurmu

Toplam 1 beğeni

Gamze 4 yıl önce

Merhaba kızınız agız yarasını nasıl gecirdi iz benimde kızım 2 yasında ve karbonat su ve diğerlerini kabul etmiyor

Toplam 4 Beğeni