Savaşın Çocukları Belgeseli'nin fragmanı çıktı

Savaşın Çocukları Belgeseli; savaşta ailesini, vücudunun bir uzvunu veya toprakları yitiren çocukları ve psikolojilerini konu alıyor.

GİRİŞ 04.12.2014 14:52 GÜNCELLEME 04.12.2014 15:10

Suriye'de dört yıldır devam eden savaştan en çok çocuklar etkilendi. Kimisi hayatını kaybetti kimisi sakat kaldı veya annesiz babasız hayatına devam etmek zorunda. 

Hayatını kaybedenlerin sayısı resmi rakamlara göre 14 bin ama resmi rakamlara göre...

Kayıtsız ne kadar ölüm yaşandı şu an hiç kimse bilemiyor. Esed’in yağdırdığı bombalar sebebiyle yaralanan binlerce çocuk sınır illerinde ve büyük şehirlerdeki hastanelerde tedavi altında.

Göz göre göre yok olan bir nesle ışık tutan Savaşın Çocukları Belgeseli; savaşta ailesini, vücudunun bir uzvunu veya doğup büyüdükleri toprakları yitiren çocukları ve onların psikolojilerini konu alıyor. Suriye’nin İdlib kentindeki Atme Mülteci kampında, sınır illerinde ve büyük şehirlerde yaşayan mülteci çocuklarla yapılan çekimlerde her çocuk kendi bulunduğu yerin sorunlarına ışık tutuyor.

Yapımcılığını İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yönetmenliğini Tülay Gökçimen’in yaptığı Savaşın Çocukları belgeseli yakında izleyici ile buluşacak. Yönetmen Gökçimen’in bu belgeseldeki sloganı ise; Şimdi, Savaşın Çocukları konuşacak ve bütün dünya onları dinleyecek...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!