Kazakistan'da 'Yeşeren Ümitler'- Video

Yeni bir dünya heyecanı ile yola çıkan bir avuç eğitim sevdalısı gönüllünün ve Türk okullarının hikâyesini anlatan "Yeşeren Ümitler" belgeseli yeni sezonda, yeni bölümleriyle izleyiciyle buluşuyor.

Kazakistan'da 'Yeşeren Ümitler'- Video
Kazakistan'da 'Yeşeren Ümitler'- Video
GİRİŞ 20.02.2011 08:46 GÜNCELLEME 20.02.2011 08:46

Geçen yıl, hareketli görüntüler, yüzlerce fotoğraf, yerli ve yabancı röportajlar ve canlandırmalar eşliğinde Türkiye sevdalılarının yaptıkları fedakârlıklar, ülke içinde ve dışında kazanılan maddi ve manevi onlarca başarı hikâyesi yayınlanmıştı.



Türkiye'den dünyaya yansıyan sevgi hareketini o günlere şahitlik eden eğitimcilerin, bilim adamlarının, bürokratların, siyasetçilerin, işadamlarının, askerlerin, ev hanımlarının ve öğrencilerin anlattığı belgeselde Atayurt Kazakistan anlatılıyor.

Bir işadamı olmasına rağmen eğitim gönüllüsü olarak Orta Asya'ya kanat çırpan Yusuf Pekmezci'nin kamerasından okulların ilk açılışında yaşananlar, o günleri belgeleyen çok özel fotoğraf ve görüntüler yayınlanıyor. Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Kazakistan gezisinden çarpıcı detaylarla başlayan belgesel, Özal'ın ülkedeki okullara sahip çıkışını da konu alıyor.

Bu tür okulların açılmasını destekleyen Özal ile ilgili, arşiv görüntülerine yer veren programda, yapılan fedakarlıkları şahitleri anlatıyor. Programın ikinci bölümünde, sayıları gitgide artan okulların yetiştirdiği öğrenciler ile yapılan röportajlara da yer veriliyor.

Hayalleri ile emeklerini birleştiren Türkiye sevdalılarının heyecanlı anlatımlarının ekrana geleceği bu bölümde okul açmak üzere Kazakistan'a giden sevgi hareketinin öncülerinin unutulmaz anılarını dinlemek mümkün. SAMANYOLU TV 11.05

 

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!