Şenol Güneş patladı: Benden ne istiyorsunuz?

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisarspor maçının ardından kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.

Şenol Güneş patladı: Benden ne istiyorsunuz?
Şenol Güneş patladı: Benden ne istiyorsunuz?
GİRİŞ 19.01.2019 23:17 GÜNCELLEME 20.01.2019 13:06
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kulüp televizyonuna konuşan Güneş, "Maalesef ülkemizde konular olduğundan farklı noktalara çekiliyor. Ben alıştım. İnsanlara doğru mesajlar vermek gerekir. Yalan konuşmamak lazım. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Bundan nemalanmak isteyenler var. Bu çok üzücü bir durum. Sorumluluklarım olduğu için olabildiğince az konuşuyorum. Özgürlüğe ve demokrasiye inandığım için hissettiklerimi söylüyorum. Aklı selim kamuoyu bunu biliyor. Kişisel kızgınlıkları olanlar zaafiyet gördükleri dönemde ne sebeple yapıyorlar bilmiyorum ama gereksiz gündem oluşturuyorlar. Bunun en son örneği Akhisarspor maçında yaşandı" dedi.

 

 

"Kendilerine göre senaryo yazıyorlar"

Sert açıklamalarda bulunan Güneş, "Dürüstçe söylediğim bir cümleden kendilerine göre bir senaryo yazıyorlar. Benim dürüst olduğumu ve örnek olmam gerektiğini söylüyorlar ama açık arıyorlar. Belli ki kendi felsefeleri böyle. Kendilerini değiştiremeyenlerin devlet kurumunda iş yapmasını yadırgıyorum. Fikren ve ahlaken ölmek de kötü bir şeydir. Beni tanıyorsa açar ve ne dediğimi sorar. Beni tanıyan sağduyulu insanlardan art niyetli düşünceleri olan insanlara değer vermemelerini rica ediyorum. Onların amacı gündem oluşturmak. Maç başladıktan sonra idareci arkadaşım bana dedi ki ‘Onlarda yabancı oyuncu sayısı 13'. Sahaya baktım 8 yabancıları var. Kenardayım, sayamıyorum. Kim var kim yok, listeyi bilmiyorum. Maç başladıktan sonra bana söylendi. Maçtan sonra söylediğim cümleyi eğer bir hesabın içinde olsaydım hiç söylemezdim. Ne yapmam gerekiyordu, bilmiyorum. Bende açık arıyorlar. Listede kim var kim yok ben takip etmem. Daha sonra aldığım bilgiye göre rakip takım yabancı kalecisini tribüne gönderdi. Rakip takım hatasını biliyor ve üzgün olduklarını söylüyor" şeklinde konuştu.

"Yanlış bir şey söylediğimi mi gördünüz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz maçı kazandıktan sonra kendi adımıza oynadığımız kötü oyunu eleştirdik. Biz futbol oynamak istiyoruz. Benden ne istiyorsunuz? Benim yanlış bir şey söylediğimi mi gördünüz? Devlet bunlara nasıl görev veriyor? Hainlik, sadece teröriste karşı olup olmamak değil ki. Fikren insanlara nifak tohumu sokup sporun ruhunu zedeleyenlere karşı RTÜK devreye girmeli. Olmayan şeyleri söylüyorlar ve ben de cevap vermek zorunda kalıyorum. Sonra futboldan şikayet ediyoruz. Bu kişilerin sayısı az. Spor müdürlerine söylüyorum. Önce kendimizden başlayalım eleştiriye. Ben kendimi bu yaşta bile eleştiriyorum.

Benim büyüklüğümü kabul ediyorsun ama o kadar da küçülme arkadaşım. Sana da ailene de yazık. Bana yapılan eleştiri değil ki hakaret ve saygısızlık. Yalan konuşuyorsun, bilmediğini konuşuyorsun. Biz bahçedeki ayrık otları temizlemek istiyoruz. Bahçenin de sahibi yanlış yapıyor. Yanlışa izin verirseniz ayrık otlar çoğalır. Yarın iyiler gider kötüler kalır. Hata yaptığımı düşünüyorum ve kendimden de özür diliyorum. Ben bu yolda olmak istemiyorum. Düzgün şekilde konuşalım ve tartışalım. İnsanın kendine zararı olur anlarım ama etrafına zarar verme. Kendini değiştiremeyen hiçbir şeyi değiştiremez. Sığ insanların futbolda yeri yok. Futbolun ekonomisi çok büyüdü. Sorumlulukları çok arttı. Futbol sektöründeki tüm paydaşlar yenilenmeli ve birlikte hareket etmeli. Türk futbolunu birlikte daha iyi yerlere getireceğiz. Bunun için bir araya geleceğiz. Paylaşacağız, çalışacağız ve tartışacağız. Çalışmadan emek vermeden olan tek şey armuttur. İnsan öyle değildir, insan çalışarak olgunlaşır. Benim etik olduğumu görüyor. Tek örnek beni görüyorlar herhalde. Bana yakıştıramıyorlar. O konuda haklılar. Zaten kuralları da bilmiyorlar. Bilgisi olmadan fikir üreten adamlar bunlar. Biz aşağıya değil yukarı gitmeliyiz. Aydınların daha iyi konuşup fikren tartışması lazım kişilerin değil. Bunlar kişisel kavga arıyor. Beni sevmiyorsa, burada oluşumdan da rahatsız oluyorsa ortamı bekleyip yazıyor veya konuşuyor ama bu devletin kurumunda olmaz. Boş yere insanları zehirliyorlar. Onlara önem verdim kusura bakmasınlar. Bu kadar önemi hak etmiyorlar."

 

 

"Bize yakışan bir durumda değiliz"
Daha iyi bir yerde olmak istediklerini söyleyen Güneş, "Bu konuda bizi haklı olarak eleştirebilirler. Ben de kendimi eleştiriyorum. Bize yakışan bir durumda değiliz. Sıkıntılarımız vardı ama mazeretleri kullanarak da bir yere varamayız. Bir maç kazanınca işler bitmiyor. On yedi maçın birini kazandık on altı maç daha var. Her maça final maçı gözüyle bakacağız. Akhisarspor maçını kazandık ama eksiklerimizin olduğunu düşünüyorum. Futbol çerçevesinde yapılan eleştirilere saygı duyuyorum. Daha iyi oynamalı ve daha iyi durumda olmalıyız. Bunu da ben yapacağım. Kötü olursa sorumlusu benim. Birlikte yapıp başarılı olmak istiyoruz" dedi.

YORUMLAR 20
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı fazlalığından yararlanmak isteselerdi, maçı oynamadan kazanacaklardı. Ama oynayarak kazanmak istediler ve kazandılar. Sanki yabancı fazlalığını Şenol hoca koymuş gibi ahkam kesiyorlar. İşte beşiktaş düşmanlığı.
    Cevapla
  • şems 5 yıl önce Şikayet Et
    Şenol Güneşin yerinde siz olsanız hemen Cihat hocaya koşup yanlış yaptığını söyleseniz ne değişirdi? Dürüstçe yazmanızı bekliyorum.
    Cevapla
  • şems 5 yıl önce Şikayet Et
    ERman Toroğlu kıvırıyor. Ettiği hakaretlerden dolayı önce Şenol Füneş 'ten sonra seksen milyonu yanıltığı için Türk halkından özür dilemeli .Kendi söylediğni kanun sanıyor.Senin beynin sulanmış.
    Cevapla
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Erman ağanın hiçbir şeyini istemeyiz. Özürünü dahi.
    Cevapla
  • Tonyukuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin senden istediği bir şey yok. Sen kendine bir iyilik yap. Mert ol,dürüst ol.Açık sözlü ol. Akhisar maçında gerçeği bildiğim halde söylemedim diyen sen değil misin?
    Cevapla
  • şems 5 yıl önce Şikayet Et
    O saatte sen olsan söylediğini farzedelim.Ne değişirdi.sen dürüstçe cevabı yaz.
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Cakma filozofun cakma dertleri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle