Yeni hedefleri o telefon ve bilgisayarlar!

NSA'nın geliştirdiği siber casusluk araçlarını alarak WannaCry virüsüne dönüştüren ve 150'den fazla ülkede 400 bin sisteme bulaştıran Shadow Hackers, yeni planını açıkladı.

Yeni hedefleri o telefon ve bilgisayarlar!
Yeni hedefleri o telefon ve bilgisayarlar!
GİRİŞ 17.05.2017 11:24 GÜNCELLEME 17.05.2017 11:26

Ülkelerin, bankaların kritik verileri satışa çıkacak, Windows 10'lu bilgisayarlar ve telefonlar hedefte olacak...

Cuma gününden bu yana yayılan fidye yazılımı "WannaCry", 150 ülkede 200 binden fazla bilgisayarı etkiledi. Yazılımla bulaşan virüs, bilgisayar içindeki verileri kilitleyerek belgelerin kurtarılması için  kullanıcılardan her defasında 300 dolar ödeme talep ediyor. Bir şebekeye girdikten sonra otomatik olarak aynı ağ üzerindeki diğer bilgisayarlara da bulaşan WannaCry adlı fidye yazılı, sadece Windows işletim sistemine sahip bilgisayarları etkiliyor.

Saldırıyı düzenyelen hacker grubu, yayınladığı bir bildiriyle elde ettikleri bilgileri ve güvenlik sırlarını Haziran ayında satışa çıkaracağını duyurdu. Bunların içerisinde web tarayıcılara, ağ cihazlarına, telefonlara girmelerini sağlayacak bilgiler bulunuyor. Ayrıca merkez bankalarından çalınan bilgiler, uluslararası para aktarım sistemi SWIFT kullanan bankaların verileri, Rus, Çin, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer ve askeri programlarıyla ilgili gizli dokümanlar bulunuyor. Son saldırıda büyük bölümü etkilenmeyen Windows 10 işletim sisteminin de etkili bir şekilde hacklenebileceği söyleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!