Artık 13 burç var ve hepsinin günü değişti!

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, gökbilimciler arasında fırtına koparacak yeni bir çalışma yaptı.

Artık 13 burç var ve hepsinin günü değişti!
Artık 13 burç var ve hepsinin günü değişti!
GİRİŞ 10.07.2014 07:52 GÜNCELLEME 10.07.2014 07:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Üniversite, Güneş’in günümüzde 1 yıl boyunca hizasında bulunduğu burçlar ve burçlara geldiği tarih aralıklarını yeniden hesapladı. Burçların gün aralıklarının farklılaşmasıyla pek çok kişinin burcu değişti.

Gökbilimciler “Dünya, dönme ekseni hareketi nedeniyle 30 derece batıya kaydı. Dolayısıyla günümüzde burçlar, artık eski tarihlerinde değil” açıklamasında bulunurken, yeni hesaplamaya göre Başak burcu 44, Akrep burcuysa 6 günü kapsadı.

Gökbilimciler, 2 bin yıl önceki ‘Tetrabiblos’ adlı astroloji kitabında tanımlanan takımyıldızların (burçlar) günümüzde eski bölümlerine karşılık gelmediğini savundu. Hesaplamayla sayıları 12 olan burçlara da yeni bir burç olan “Yılancı” eklendi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 8
  • Ömer KÜLAK 9 yıl önce Şikayet Et
    işin aslı şudur.... burç meselesini şimdilik esgeçip gelelim gezegen meselesine nerede 12 gezegen var yav sayın da biz de öğrenelim gezegen sayısı bilinmemektedir basit mantıkla evren keşfedilemediği için soznsuz gezegen vardır şimdi ordan lafa atlayanları duyasr gibi oluyorum onları da merakta bırakmayalım samanyolu galaksisinde 8 tane gezegen vardır bu bilgiden sonra gelelim asıl konuya... burçların gezegenlerle uzaktan yakından alakası yoktur burçlar tamamen zodyak takım yıldızları ile alakalı olan bir durumdur. 12 takım yıldızının konumu ile ilgilidir burçlar aslında 1 ay kaydırılarak hesaplanmıştır normal şartlarda her burç kendisinden sonraki dönem itibariyle adlandırılır. yeni bir burç meselesine gelince mevcut teoriler göz önüüne alındığında dünyanın dönme ekseni hesaba katıldığında bu tür bir kayma olması mümkündür. çok ufak çapta sapmalar uzun yıllar içinde hatırı sayılır zaman dilimine dönüşebilir aynı bu durum gibi... özetle burç konusu teori itibariyle doğru olabilir ama şahsen inanmıyorum
    Cevapla
  • KADIR ejderha 9 yıl önce Şikayet Et
    12 burçvar. ve 12 gezegen var yakında yanlışlarını anlarlar. aynı tereyağı meselesi gibi.
    Cevapla
  • orhan gazi demirci 9 yıl önce Şikayet Et
    Burçlara inanmayın Allah aşkına ya. adam yazıyor. atıyorum "aslan burcu yalandan nefret eder" yahu hangi insan yalandan hoşlanır. "ilişkilerinde çok kıskanç olur" herkes sevdiğini kıskanır. yani Herkes için doğru olan doğruları geliyo yazıyorlar. biz de aaa valla bildi diye inanıyoruz.
    Cevapla
  • muallim 9 yıl önce Şikayet Et
    Devam. Hiç bir değişiklik yok burcumda. Boğa burcuyla yola devam. :)
    Cevapla
  • Mehmet ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    YILANCI BURCU. 05 aralık doğumluyum yeni yılancı burcu bizide buldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?