Yılanlar, kurbağa kıtlığı nedeniyle açlıktan ölüyor

ABD'li bilim insanları, orman kurbağalarının salgın hastalıktan ölmesinin yılanların da açlıktan ölmesine neden olduğunu açıkladı.

Yılanlar, kurbağa kıtlığı nedeniyle açlıktan ölüyor
Yılanlar, kurbağa kıtlığı nedeniyle açlıktan ölüyor
GİRİŞ 14.02.2020 19:53 GÜNCELLEME 14.02.2020 19:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Science dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre nesli tükenen kurbağaların eksikliği yılanların da ölümüne neden oluyor.

 

 

Maryland ve Michigan State Üniversiteleri'ndeki biyologların yaptığı araştırmaya göre Amerika’da beş yüzden fazla kurbağa türünün (1998’den beri nesli tükenen doksan tür de dahil olmak üzere) sayısı git gide azalıyor. Buna neden olan ise 2004’te yaşanan patojenik mantar salgını. Araştırmacılar, salgını takip eden yıllarda birçok yılan türünde de düşüşe rastlandığını gözlemledi.

Çalışmayı yapanlardan Biyoloji Profesörü Karen Lips konuyla ilgili “Gözlemlerimizi önceki dönemlerle karşılaştırdığımızda yılan topluluklarında büyük farklılıklar olduğunu gördük” dedi.

 

 

Araştırma, Panama’da bir milli parkta, patojen mantar salgını öncesindeki son yedi yıllık ve sonrasındaki altı yıllık veriler karşılaştırılarak gerçekleştirildi.

Akademisyenler, kesin olarak durumdan kaç yılan türünün etkilendiğini söyleyemiyor ama yaşanan düşüşün kurbağaların neslinin tükenmesinden kaynaklı olduğundan eminler.

YORUMLAR 7
  • katibb 4 yıl önce Şikayet Et
    5-10 sene rahat bıraksak doğayı toparlayacak ama.. nüfus giderek artıyor... dünyanın yükü ağır.. belkide vadedilen o gün yaklaşıyor..
    Cevapla
  • Aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Alla cc hic birseyi bos yaratmamis dogayı bozan insanlar dir denge bozulunca felaketler birbirine bagli olarak fudunyamizi etgileyecektir islamda yenilmesi gerekenler yenilse tum dunyada diyer varliklar duzenli sekilde xaten yasar olur yada bir birlerinden faydalanir ama cahil zalim insanlar kural tanimayinca bu durumlar gibi cok sayida gorulur Allah cc insanlara bunun hesabini sorscak elbete
    Cevapla
  • korona virüs 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler kurbağa yiyor diye bu yılanlar aç
    Cevapla
  • Neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    Cinli diskisinida yer merak etme, 1.3 milyarlik yere Domuz bile yetmiyor
    Cevapla
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Selamun aleyküm ölsün ne yapalım biraz da yılanlar ölsün
    Cevapla
  • chpkk 4 yıl önce Şikayet Et
    aleyküm selam bu nasıl müslüman bakış açısı?
    Cevapla
  • HASAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Boş konuşma uzmanı daha konuştu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti