FIFA uyardı TFF uyguladı! 6 puan birden silindi

TFF 1. Lig ekiplerinden G.Manisaspor’a eski futbolcusu Ariza Makukula’ya olan 6.5 milyon TL’lik borcu sebebiyle FIFA tarafından, TFF kanalıyla 6 puan silme cezası uygulandı.

FIFA uyardı TFF uyguladı! 6 puan birden silindi
FIFA uyardı TFF uyguladı! 6 puan birden silindi
GİRİŞ 17.11.2017 15:57 GÜNCELLEME 17.11.2017 16:07

TFF 1'inci Lig ekiplerinden Grandmedical Manisaspor'a FIFA tarıfından kesildiği öğrenilen 6 puan silme cezası TFF tarafından uygulandı.

Daha önce Ulusal Kulüp Lisansı kriterlerini yerine getirememesi nedeniyle 3 puanı silinen siyah-beyazlı kulüp, şimdi de eski futbolcusu Makukula'ya olan 6.5 milyon TL'lik borcu nedeniyle FIFA kanalıyla 6 puanından olunca ikinci şoku yaşadı.

1 PUANA DÜŞTÜLER!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından puan tablosuna işlenen cezalar sonrası toplam 9 puanını kaybeden Grandmedical Manisaspor, ligde 1 puanla, kurtuluş hattının 10 puan gerisinde son sıraya demir attı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen, "Bu ceza Makukula dosyası sebebiyle verildi. Sezon başında Makukula’nın kulübü olan Benfica ile de görüşmelerimiz oldu. Kulübe bir miktar ödeme yaparak, oradan gelecek cezayı dondurmuştuk. Makukula ile de sözel olarak anlaşmalar yapmıştık. Kısa bir zaman içerisinde 120 bin euro ödeme yaptık. Ancak sanırım oyuncu ile avukatı arasında bir diyalog kopukluğu oldu. Avukat süreci durduramayınca FIFA da, TFF’ye ’bu cezayı uygula’ diye yazı gönderiyor. Bu süreçte oyuncunun avukatı FIFA’ya ’Biz 6 puan cezasınını uygulanmasından vazgeçtik’ yönünde yazılar yazdı. Biz de ödediğimiz paraların makbuzlarını gönderdik. Oyuncuyla sözel olarak anlaştığımızı yazdık. Fakat yazılarımıza red cevabı geldi. Süreç devam ediyor. Hem oyuncunun avukatı hem de biz FIFA’ya yazılarımızı gönderiyoruz. Cezayı döndürebilmek için uğraşıyoruz. Federasyon ile görüştük. FIFA kararı kaldırırsa TFF tekrar puan iadesini yapacağını ifade etti" dedi.

"DEVRE ARASI TAKVİYELERLE İNŞALLAH BUNLARI TELAFİ EDERİZ"

Şu anda güncel borçlarına anca yetebildiklerini aktaran Mergen, "Daha önce basın yoluyla da sıkça gündeme getirmemize rağmen şehirden bir destek alamadık. Çok önceden yapılan hataların sıkıntılarını, bedelini ödüyoruz. Önümüzde sadece sıkıntılı olarak bu dosya var. Bu puan kayıplarını sahada biraz daha fazla çalışarak telafi etmek istiyoruz. Devre arası takviyelerle inşallah bunları telafi ederiz" diye konuştu.


KONUK ELAZIĞSPOR

Borçları nedeniyle aldığı puan silme cezalarıyla TFF 1'inci Lig'de dibe demir atan Manisaspor, yarın evinde Elazığspor ile karşılaşacak. 19 Mayıs Stadı'nda saat 13:00'te başlayacak müsabakayı Ramazan Keleş yönetecek. Maçın biletleri 1965 kapalı alt tribün ve misafir tribün 3 TL, Tarık Almış VIP tribünü 8 TL olarak belirlendi. Tarzan ve kale arkası tribünleri açılmayacak.

Siyah-beyazlılarda Göztepe ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan Hüseyin'in yanı sıra tedavileri süren Uğur ve Mehmet Enes kadroda yer almayacak. Gabon Milli Takımı'na giden Axel Meye'nin durumu ise belirsiz.