Cenk Tosun Gaziantepspor'a hızır gibi yetişti!

Mali sıkıntı nedeniyle büyük problemler yaşayan hatta kapanma noktasına kadar gelen Gaziantepspor, Cenk Tosun'dan gelecek bu parayla kısmen nefes almış olacak.

Cenk Tosun Gaziantepspor'a hızır gibi yetişti!
Cenk Tosun Gaziantepspor'a hızır gibi yetişti!
GİRİŞ 07.01.2018 12:41 GÜNCELLEME 07.01.2018 12:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aralıksız olarak 27 yıl mücadelede ettiği Süper Lig'den geçen sezon düşen Gaziantepspor, maddi açıdan zor günler geçiriyor. 110 milyondan fazla borcu olan kulüp, maça çıkabilecek kadar ödeme yapabilmesi için 4 milyon bulmak zorunda.

Kulüpten sürekli olarak destek çağrısı yapılırken Gaziantepspor'a bir yardım eli, Cenk Tosun'dan geldi.

22 milyon Euro garantinin yanında bonuslarla birlikte Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer olarak Türkiye rekorunu kıran Cenk Tosun, eski kulübüne dolaylı yoldan katkı sağladı.

Beşiktaş'ın Cenk transferi için KAP'a yaptığı açıklamada dayanışma katkı payının 1 milyon 157 bin 895 Euro olduğu, bu rakamın da Everton tarafından karşılanacağı bildirildi.

Dayanışma katkı payı olarak anılan düzenleme, bir futbolcunun sözleşmesi bitmeden transfer olması durumunda bonservis bedelinin yüzde 5'i 12-23 yaş arasında görev yaptığı kulüplere veriliyor.

Buna göre 3.5 yıl Gaziantepspor formasını giyen Cenk Tosun, kırmızı-siyahlılara bu paranın yüzde 35'inin gitmesini sağlayacak.

Yani Gaziantepspor'un kasasına, 405 bin Euro (Yaklaşık 1 milyon 800 bin TL) girmiş olacak.

Mali sıkıntı nedeniyle büyük problemler yaşayan hatta kapanma noktasına kadar gelen kırmızı-siyahlılar, Cenk Tosun'dan gelecek bu parayla kısmen nefes almış olacak.

YORUMLAR 1
  • ali bulut 6 yıl önce Şikayet Et
    hic nefes falan alamaz gelen parayida yer icerler
    Cevapla