Gözaltı morluğu dert değil

Özellikle 30'lu yaşlardan sonra yoğun iş temposu, stres ve yorgunluk nedeniyle gözaltında morluklar oluşabiliyor.

Gözaltı morluğu dert değil
Gözaltı morluğu dert değil
GİRİŞ 26.06.2014 12:31 GÜNCELLEME 26.06.2014 12:31

Gözaltı morlukları; bir kişinin yorgun, uykusuz, yaşlı ve depresif görünmesine yol açabiliyor. Hatta 'Uyuşturucu kullanıp kullanmadığı' sorusuyla sıkça karşılaşıp psikolojik olarak etkilenebiliyor.

Op. Dr. Nuri Battal, gözaltı morlukları için lazer tedavisi yönteminin en iyi çözümü sunduğunu belirtiyor. Bazı hastalarda ise estetik operasyonla birlikte lazer tedavisini uygulanması gerekiyor. Ameliyatla torbalanmaya neden olan yağ dokuları yer değiştirilerek daha düzgün görünüm sağlanıyor. İyileşme 5-7 gün kadar sürüyor. Sadece lazer yapılan hastalarda bazen birkaç seans tekrarlamak gerekebiliyor.

Blefaroplasti denilen göz kapağı cerrahisi ile de alt ve üst göz kapağındaki sarkmalar gibi biçim bozuklukları giderilebiliyor. Op. Dr. Nuri Battal, bu ameliyatla göz kapağı ve gözün dış kenarındaki ince kırışıklıkların da bir miktar azaldığını ifade ediyor. Üst ve alt kapaklar bazen beraber bazen de ayrı ayrı ameliyat ediliyor. Genel ya da lokal anestezi altında, CO2 lazer yardımı ile kanamasız ve ağrısız olarak

yapılan ameliyatlarda, fazla deri sarkmaları ve göz altındaki torbaları almanın yanı sıra sarkmış kaslar da düzeltiliyor. Op. Dr. Nuri Battal, hafif bir ağrı olma durumunda ameliyat sonrası birkaç gün ağrı kesici alınabileceğini söylüyor. Hasta, ameliyatın ertesi günü ayağa kalkabiliyor. Dikişler üç günde alınıyor, hasta normal hayatına 4 günde dönüyor.

Op. Dr. Nuri Battal, kısa sürede iyileşebilmek için 2-3 hafta aşırı hareket etmekten, öne doğru eğilmekten kaçınmak, gözleri rüzgar ve güneşten korumak gerektiğine dikkat çekiyor. Yara izi ise 6-8 ay içinde zor fark edilir hale geliyor. Hastayı günlük hayatından uzaklaştırmayan bu ameliyat ile yüz estetiğinde belirgin bir düzelme ve gençleşme sağlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması