Yumuşak bir cilde sahip olmak için...

Kusursuz cilde sahip olmak da bakım gerektiriyor. İşte mükemmel yumuşaklıkta cilt için yapmanız gereken 5 şey

Yumuşak bir cilde sahip olmak için...
Yumuşak bir cilde sahip olmak için...
GİRİŞ 16.06.2017 11:58 GÜNCELLEME 16.06.2017 11:58

Kadınlar için her daim bakımlı olmak çok önemlidir. Ama dışarıdan kolay gibi görünse de içerde durum bambaşka.

Uyandığında, duş aldığında, uyumadan önce… Bu gibi durumlarda üşengeçliği bir tarafa bırakıp; alışkanlık haline getirmemiz gereken birkaç kural var! İşte onlar…

DUŞTAN HEMEN SONRA NEMLENDİRİN
Duştan sonra uygulayacağınız nemlendirici kuru cilt ile vedalaşmanızda önemli rol oynamakta. Bu durumda da nemlendiricinizi gerçekten el altında bulundurmanızda fayda var. 

NEMLENDİRİCİDEN SONRA YAĞ KULLANIMI
Yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için yapmanız gerekenlerden biri de yağ kullanmak. Önce nemlendirici losyon veya krem ile başlayın ve daha sonra tüm nemi cilde hapsetmek için de yağ ile masaj yaparak cildinizi yumuşak kıvam haline getirin. 
 

DERİN NEFESLER ALMAYI UNUTMAYIN
Stres ve sağlıksız yaşam alışkanlıkları sonucu da cildinizin kuruyacağını ve cilt yapınızı kötüleştirebileceğini unutmayın. cildiniz üzerinde büyük bir etki yaratabilir.

Hatta yaptığınız bir diyet bile hormonlarınızdaki değişim sonucu cildinize kötü bir şekilde yansıyabilir. Kendinizi yoğun stres altında kurtarmak için iş yerinizde küçük molalar vermeye ve derin nefes almaya özen gösterin. Tabii bu nefes alma işini ofis içerisinde değil de, dışarıda almanın faydası daha fazla. Soğuk havayı içinize çekin ve kaldığınız yerden devam şimdi devam edin. 

HER GÜN GÜNEŞ KREMİ KULLANIN
Unutmayın ki güneş kremi, yaz/kış her daim ihtiyacınız olan bir şey. Güneş ışınlarının cildinizi kuruttuğunu hatırlatmamızda fayda var.

Güneş koruma kreminizi sadece sahilde değil aynı zamanda günlük yaşamınızda da kullanmanız çok önemli. Kışın düzenli olarak güneş kremi kullanmak, yaşlanma hızını geriletmekte. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi