Kadınların kendine yaptığı en büyük kötülük!

Siz siz olun asla yüzünüzdeki makyajı silmeden yatağa girmeyin. Makyaj malzemelerinin güzelliği kadar olan zararınını da sizin için bu haberde derledik...

Kadınların kendine yaptığı en büyük kötülük!
Kadınların kendine yaptığı en büyük kötülük!
GİRİŞ 15.08.2017 15:53 GÜNCELLEME 15.08.2017 15:53

Bir davetten döndük, nasıl yorgunuz. Tek istediğimiz hemen uyumak. Makyajımızı yapmamız saatler almıştı değil mi? Ama gel gör ki yaparken enerjimiz bol olsa da o makyajı silmek ölümden beter. Böyle düşünmeyen kadının önünde saygıyla eğiliyorum ve eğer makyajımızı silmezsek biz mışıl mışıl uyurken yüzümüzde olanlara geçiyorum...

Rimel bakteri topluyor
Gözler, yüzümüzdeki en hassas yer. Ayrıca makyajın da kendini en güzel gösterdiği yer. İşte bu yüzden gözlere makyajımızı yaparken de silerken de ayrı bir özen doğru olanı.

Rimel makyaj malzemeleri arasında en tehlikeli olanı olarak biliniyor. Çünkü çok çabuk bakteri topluyor. Bu da kirpiklerin çok kolay dökülmesi demek. Kirpik dökülmesi aslında en iyi ihtimal diyebiliriz. Çünkü göz tümörüne varana kadar birçok göz problemi de kapınızda beraberinde getirebiliyor…

Fondöten ölümcül silaha dönüşüyor
Kuşkusuz makyajın en kusur kapatanı ve bir yandan da en kusur yaratanı. Uzmanlara göre sürdüğümüz fondötenin yüzümüzde maksimum 6 saat kalması gerekiyor. Çünkü 6 saatten sonra fondöten ölümcül darbelerine sinsi sinsi başlıyor diyebiliriz.

Önce havadaki her bir toz zerresini topluyor. Biz de yüzümüzü silmediğimiz zaman cildimiz mikroorganizmaların üreme merkezine dönüşüyor. Sonrası belli, gelsin sivilceler, siyah noktalar… Eğer sivilcelerden nasıl kurtulurum diye bir yazı arayışına girmek istemiyorsanız, sanırım ne yapacağınızı artık öğrendiniz.

Ruj dudak kurutuyor
Bir ruj sürsek havamız değişir, hele o ruj kırmızıysa… Aslında makyajımızda en kolay temizlediğimiz kısım ruj zannederiz. Bir şeyler yiyip içtikçe ruj yavaş silinir çünkü. Ama siz dudaklarınız için gerekli makyaj temizliğini yapmadığınız sürece kalıntılar dudaklarınızı çatlatmaya ya da kurutmaya başlayacak. Belki de yaralar döktürebilir.

Bu yüzden dudakları da temizlerken özenli olmakta fayda var. Ayrıca dudağınızdaki ruju güzelce kendinize özgü yöntemle temizledikten sonra mutlaka nemlendirici kullanmayı unutmayın.

KAYNAK: KADINVEKADIN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak