Sömestr tatilinde ne yapılmalı?

Uz. Psk. Özge Merve Türk, çocukların sömestr tatilini verimli geçirebilmeleri için ebeveynlere bazı tavsiyelerde bulundu.

Sömestr tatilinin yaklaşmasıyla ebeveynler, çocuklarının karnelerindeki düşük notları, yalnız çocuğun başarısızlığı olarak görmemesi önemli. Çocukların sömestr tatilini verimli geçirebilmeleri için Uz. Psk. Özge Merve Türk, ebeveyenlerin bazı noktalara dikkat etmesi gerektiğine değinerek şu tavsiyelerde bulundu:

KÖTÜ NOTLARDA AİLENİNDE ETKİSİ VARDIR

Kötü gelen notlar karşısında aile, bunu sadece çocuğunun başarısızlığı olarak algılamamalıdır. Çünkü aile içinde yaşanan problemler ve buna bağlı olarak anne-babanın sergilediği davranışlar, çocukların performanslarını etkileyebilir. 

KARNE NOTLARI TATİLİ ETKİLEMEMELİ

Çoğu anne ve baba tatili, çocuğunun aldığı karne notlarına göre ayarlar. Fakat iyi notlara ödül, kötü notlara ceza yöntemi yanlıştır. Ödül ya da cezanın belirlenmesi karneye göre olmamalıdır.

NEDEN BAŞARISIZ OLDUĞUNU SORUN

Çocuk eve zayıf bir karne getirmişse onu azarlamak yerine başarısızlığın neyden kaynaklandığını bulmaya çalışın. Çocukların, okulda sorunlar yaşaması ve bunlarla başa çıkamadığını hissetmesi başarısının düşmesine neden olabilir. Tüm bu etkenlerin var olması çocuğun eğitimindeki başarısını olumsuz etkiler.

TEHDİT EDER GİBİ DAVRANMAYIN

Ebeveynlerin çocukları için aşırı beklenti içerisinde olması, sert bir şekilde azarlaması ve tehdit etmesi akademik performansını olumsuz etkiler. Böyle durumlarda onu cezalandırmak yerine daha başarılı olması için neler yapılabilir düşüncesiyle hareket edilmelidir.

TATİLDE HEM EĞLENDİRİN HEM ÖĞRETİN!

Anne ve babaların sömestr tatili öncesinde dikkat etmesi gereken hususlar...

Zayıf notlar yüzünden çocuğunuzun kalbini kırmayın.

Ödül sözü verdiyseniz yerine getirin.

Çocuğunuzla birlikte sosyal etkinliklere katılın.

Tatili sürekli ders çalışarak geçirmesi için baskı kurmayın!

İyi gelen karneyi abartmadan ödüllendirin.

Başkalarının başarılarıyla kıyaslamayın.

Sportif ve sanatsal etkinlikler yapın.

BİR YORUM YAPIN 0