Bırakın çocuğunuz vücuduyla resim yapsın

Sizde parmak boyalar ile çocuğunuzun gelişimini desteklemesinde ve yaratıcılığını geliştirmesinde yardımcı olabilirsiniz.

Okul öncesi dönemi çocukların gelişiminde önemli rol oynadığından dolayı özellikle anaokullarında en sık yaptırılan faaliyetlerden birisi de parmak boyalardır. Çocuklara çok boyutluluk kavramı kazandırabilmek için parmak boyalar ile kendi vücutlarını kullanmaya yönlendirmek daha doğru olacaktır.

Çok boyutluluk dediğimiz şey; örneğin çocuk elini boyar ve kağıda baskısını çıkartır. Daha sonra bu baskıyı, parmağının ucu ile yaptığı şekillerle veya kuru boyalar eşliğinde çizimlerle çalışmasını bitirir. Yani çocuk yaptığı baskıya farklılıklar ekleyerek, bir çalışmada elinden bir balık yapabilirken, diğer çalışmalarda elini bir ev, bir kedi, bir kuş, bir uçak ve daha birçok farklı şey olarak düşünebilir.

Tam da bu noktada parmak boyası çocuğa aslında ''Sadece ellerini kullanarak bu kadar güzel şeyler yapabiliyorsan başka nesnelerle kim bilir neler yapabilirsin'' gibi bir mesaj verir. Dolayısıyla çocukların hayal dünyası genişler ve bakış açısı daha kapsamlı bir hale gelir.

Geçici parmak boyası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Geçici parmak boyası nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0