Bebeğinizi uyutmadan önce...

Bebekler 6-8 hafta sonra gece uyuma düzenini anca oturturlar. Buna yardımcı olmak ve bebeğinizin uykusunu düzenlemek için de uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor.

Bebeğinizi uyutmadan önce...
Bebeğinizi uyutmadan önce...
GİRİŞ 22.03.2017 09:59 GÜNCELLEME 22.03.2017 09:59

1. Beyaz gürültü sesleri çalın
 
Kapı açma veya lamba açıp kapama sesleri bile bebeğinizi uyandırıyorsa beyaz gürültü sesleri çalmayı deneyin. Bebeklerin uyumasına yardımcı olan beyaz gürültü, ismi gibi aslında bir gürültü değildir. Okyanus, dalga, rüzgar, şelale sesine benzer uğultulu ses frekansıdır. Bu sesler de bebeğinizin uyumasına yardımcı olur.

2. Bebeğinizi zamanlı besleyin
 
Bebeklerin gece aralıksız uyuması için uyumadan karınlarının tok olması çok önemlidir yoksa acıktıkları zaman uyanırlar. Bu yüzden bebeğiniz yatmadan en az yarım saat önce yemek yedirmelisiniz ancak gaz veya mide bulantısı yapacak şeylerden kaçının.

3. Uyku vaktinden önce bir rutin oluşturun
 
Her gece yatmadan aynı şeyleri yaparsanız bebeğiniz yatma zamanının gelmiş olduğunu anlamaya başlayacak. Mesela ılık bir banyo yaptırıp daha sonra temiz kıyafet giydirip ve temiz bir bez takıp bir düzen yaratabilirsiniz.

4. Işıkları kapalı tutun
 
Nasıl siz ışıklar açık uyuyamıyorsanız, bebeğiniz de uyuyamaz. Bu yüzden bebeğiniz uyurken ışıkları kapatmalı veya loş ışıklı bir ortam yaratmalısınız.

5. Odanın sıcaklığını ayarlayın
 
Bebeğiniz çok sıcak veya çok soğuk bir ortamda rahat uyuyamayacağından oda sıcaklığını ona uygun ayarlamalısınız. Oda sıcaklığına yakın (25°C) bir sıcaklık yeterli olacaktır.

6. Bebeğinizi sallayarak uyutmayın
 
Çoğu anne baba bebeklerini sallayarak uyutuyor fakat bu bir hata. Bebeğinizi sallayarak uyuttuktan sonra bebeğiniz gece uyandığında siz sallamadığınız sürece tekrar uykuya dalamaz. Çözüm olarak gece bebeğinizin uykusu geldiği zaman beşiğine yatırın. Bir süre sonra kendi başına uyumayı öğrenecektir.

7. Çocuğunuzla aynı yatağı değil aynı odayı paylaşın
 
Bebeğinizle aynı yatakta yatmak, bebeğinizin kendi kendine uyumasını zor hale getirebilir. Bebeğinizin güvenliği için beşiğini odanıza koyabilirsiniz veya bebeğinizin ayrı bir odası varsa kamera sistemiyle izleyebilirsiniz.

8. Bebeğinize emzik alın
 
Bebeğinizi sallayarak uyutmak yerine bebeğinize bir emzik alın. Bebeğin ağzında emzik varken ağzıyla yaptığı düzenli hareket, bebeği daha çabuk sakinleştirip uykusunu getirir. Fakat emzik kullanmak için bebeğinizin en az 3-4 haftalık olması gerekiyor.

9. Uykuya her akşam aynı saatlerde yatırın
 

Bebeğin uyku saatindeki değişimler bebeğin kafasını karıştırabilir ve bebeği huysuzlaştırabilir. Her akşam yaklaşık aynı saatte bebeğinizi uykuya yatırırsanız bebeğin biyolojik saati ayarlanacağı için uykuya dalarken sıkıntı çekmeyecektir.
 
 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor