Çocukları güneşe çıkarmamazlık yapmayın!

Yeterli D vitaminin alınması için çocukların yarım saatte olsa güneş ışınlarını alması gerekir. Eğer gerekli güneş ışını alınamazsa, çocukta birtakım hastalıklar görülebilir.

Beslenmenin insan sağlığı açısından her zaman çok önemli olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Akpınar,

“Çocukların kilo ve boy oranının beslenme şekline göre farklılık gösterebilir ancak, bahar ve yaz aylarında biraz daha yumuşak, kolay sindirilen besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Sıvı bakımından zengin olan besinler tüketilmeli. Çünkü kavurucu sıcaklarla birlikte terleme, terlemeyle beraber de sıvı kaybı artacağı için bunun yerine konması lazım.'' dedi.

ÇOCUKLARI GÜNEŞE ÇIKARTIN

Saatlerce güneş altında kalmaktan korunmamız gerektiği kadar, vücudumuzun güneşe de gerek duyduğuna değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Akpınar, “Hiç güneş görmeyen çocukların D vitamini eksikliğinin sonucunda görülen Raşitizm diye bilinen önemli bir hastalığa neden olabilir. Çocuğun yaşıyla güneşte kalma süresi doğru orantılı olmalı. Yaş ne kadar küçükse o oranda az güneşte durulmalı ve daha erken saatlerde güneşe çıkarılmalı.

4-5 yaş civarındaki çocuklar güneşe çıkarılacaksa giysileri de güneşe uygun ve şapkalı olmalı. Kolları ve bacakları kısa giysilerle yarım saat güneşte durması gerekli vitamini alması için ideal.'' dedi.

Bebeklerinizi kışın eve kapatmayın!

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerinizi kışın eve kapatmayın!
Hamileleri karanlıkta bekleyen büyük tehlike!

İLİŞKİLİ HABER

Hamileleri karanlıkta bekleyen büyük tehlike!

BİR YORUM YAPIN 0