Kız ve erkek çocuklarının temel farkları

Kız ve erkek çocuklarında görülen en temel farkları sizler için sıraladık. İşte kız çocuklarının erkek çocuklarından ayrılan yönleri...

Uzmanların açıklamalarına göre, kız ve erkek çocuklarının psikososyal becerileri 11 yaşından sonra fark edilir derecede birbirlerinden ayrılıyor. Peki hangi çocuklarda ne gibi özellikler bulunuyor? İşte kız ve erkek çocuklarının birbirlerinden ayrılan temel farkları...

1- Anne karnında erkek çocukların beyninin sağ tarafı, kızların ise sol tarafı gelişiyor. Buna bağlı olarak da erkek çocukları, kuvvet uygulanması gereken etkinliklerde kızlara göre daha başarılı oldukları görülüyor.

2- Dünyaya gözlerini yeni açan erkek bebekler, kızlara göre daha kilolu ve uzun olurlar. Bu özellik onların daha geç oturmalarına sebep olurken, kız çocuklarının  erkeklere göre daha erken dönemlerde yürümelerine yol açıyor.

3- Kız çocukları erkek çocuklarına göre daha kurallı ve uzun cümleler kurabiliyor.

4- Anaokulu döneminde görülen en önemli detay, kız ve erkek çocukların hem cinsleriyle oynayıp, karşı tarafla oynamak istememeleridir.

5- Erkek çocukları kız çocuklarına göre daha fazla enerjik olduklarından dolayı hareketli ve koşuşturmalı oyunları seviyorlar.

6- Kız çocukları el-göz koordinasyonları ve küçük kaslarını kullandıkları etkinliklerde erkeklere göre daha başarılılardır.

7-  Erkek çocukları kız çocuklarına göre daha geç empati kurmaya başlar.

8- Özellikle de okul dönemindeki kız çocukları pembeyi tercih ederken erkek çocuklarının favori rengi mavidir.

Sürekli açlık hissetmenin nedenleri

İLİŞKİLİ HABER

Sürekli açlık hissetmenin nedenleri
Ev ısısını korumak için ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Ev ısısını korumak için ne yapılmalı?
Çocuklara yemek yaptırılmalı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara yemek yaptırılmalı mı?
Seda Sayan ve Lerzan Mutlu barıştı

İLİŞKİLİ HABER

Seda Sayan ve Lerzan Mutlu barıştı

BİR YORUM YAPIN 0