Çocuklarla eğlenceli vakit nasıl geçirilir? Tatil günlerini dolu dolu geçirmek için...

Yarıyıl tatili için ilk zilin çalmasıyla öğrenciler 15 günlük tatile geçiş yaptı. Bu süre zarfında vakitlerini evde geçirecek çocuklarla tatil günlerini eğlenceli hale getirmenin yollarını sizin için araştırdık. Tatil günlerinde evde çocuğunuzla keyifli vakit geçirmek için yapabilecekleriniz aktiviteleri ve ailecek izleyebileceğiniz en güzel animasyon filmlerini sizler için bir araya getirdik.

Tatil günlerinde özellikle de kış aylarında soğuk havalardan dolayı ev içerisine hapsolan çocuklar, dışarıda kendilerini bahçeye atamayacakları için bir zamandan sonra evde sıkılmaya başlayacaklardır. Hem can sıkıntısını gidermek hem de evde geçen bu boş vakitleri değerlendirmek açısından siz ebeveynlere büyük görev düşüyor. Büyüme çağındaki bir çocuğun gelişiminde önemli bir yere sahip olan oyun, çocuğun hayal dünyasını zenginleştirmesinin yanı sıra sosyalleşmesini de sağlar.  Bu nedenle evde sadece vakit geçirmek için değil aynı zamanda gelişimini desteklemek için faydalı aktivitelere yönelmekte fayda var. Peki çocuklarla boş vakitler en güzel nasıl değerlendirilebilir? Evde çocuklarla neler yapılabilir? Tatil günlerini evde dolu dolu geçirmenize yardımcı olacak bazı püf noktalar...

Çocuklarla evde vakit geçirmenin eğlenceli yolları

Çocuklarla evde vakit geçirmenin eğlenceli yolları

Ara tatil ne zaman başlıyor? Birinci ara tatil ne zaman? Kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?İLİŞKİLİ HABERAra tatil ne zaman başlıyor? Birinci ara tatil ne zaman? Kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

EVDE ÇOCUKLARLA NE YAPILABİLİR? TATİL GÜNLERİNİ DEĞERLENDİRMENİN EN KEYİFLİ YOLLARI

1- En basitinden yediğiniz bir meyvenin tohumunun nasıl oluştuğu hakkında çocuğunuzla konuşabilirsiniz. Beraber araştırmalar yapıp, tohumların fotoğrafını bulup meyve resimlerinin altına yapıştırıp meyve panosu oluşturabilirsiniz.

Evde çocuklarla yapılabilecek etkinlikler

Evde çocuklarla yapılabilecek etkinlikler

2- Çocuğunuzun kelime dağarcığını genişletmek için küçük yaşlardan itibaren kitap okutma alışkanlığını sevdirerek kazandırmalısınız.

3- Çocuğunuza eğitici şarkılar dinleterek, okul dönemine hazırlık yapabilirsiniz.

4- Can sıkıntısını gidermek adına çocuğunuzla birlikte "Yönerge oyunları" oynayın. ''Bana masadaki kalemi getirir misin?'', “Oyuncağının yanındaki kutuyu uzatır mısın?”, “Odandan çekmecenin üstündeki kitabı getirir misin?” gibi kuracağınız cümleler mekan-nesne ilişkisini kavramayı kolaylaştıracaktır.

EVDE ÇOCUKLARLA HANGİ TÜR OYUNLAR OYNANABİLİR?

Evde yapılabilecek en güzel aktiviteler

Evde yapılabilecek en güzel aktiviteler

FİZİKSEL OYUNLAR

Çocukların bitmek bilmeyen enerjileri göz önünde bulundurulduğu zaman onlar için en ideal oyun türü hareketli olanlarıdır. Örneğin; 2-3 yaşında bir çocuğunuzun eline renkli bir kurdele vererek, arkasında sallandıracak şekilde koşturun.

GİYSİ DEĞİŞTİRME

Özellikle de kız çocukları için giyinip kuşanmak oldukça eğlenceli aktivitedir. Sizde çocuğunuza kendi gardırobunuzdan şapkalar, güneş gözlükleri, bilezikler, kıyafet ve ayakkabıları kullanarak onu mutlu edebilirsiniz.

KİRLETME OYUNLARI

Evde çocuklarla ne yapılır

Evde çocuklarla ne yapılır

Ortalığı dağıtmaktan zevk alan çocuğunuzun kendini özgür bir şekilde ifade etmesine izin vermelisiniz. Su, boya, kum, çamur ve maket tasarlama oyunları çocuğunuzu mutlu edecek oyunlar arasında yerini alır.

EVCİLİK OYUNLARI

Çocuklar için en verimli oyunlardan birisi de evciliktir. Sanki gerçek hayatta ev işi yapıyormuş gibi iş yaptırmak, çocukların hem öz güvenlerini geliştirecektir hem de rutin hayatında bazı sorumluluklar almalarını sağlayacaktır. 

AİLECEK İZLENEBİLECEK ÇOCUK FİLMLERİ

Ailecek izlenebilecek çocuk animasyon filmleri

Ailecek izlenebilecek çocuk animasyon filmleri

Hafta sonunu ailecek keyif içerisinde geçirmenin en kolay yolu hep beraber izlenebilecek film seçmekten geçiyor. İşte hem büyüklerin hem de küçüklerin zevkle izleyebilecekleri animasyon filmler...

Up (Yukarı Bak)

2009 yılında vizyona giren film hala popülerliğini koruyor. Komedi - dram - macera türlerindeki filmin konusu 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hayatı boyunca gitmek istediği Güney Amerika'ya seyahatini anlatıyor. Evine balonlar bağlayarak istediği yolculuğa çıkmayı başaran Carl, en büyük kabusu 8 yaşındaki fazla iyimser Russel'ı da yanında götürdüğünü çok sonraları fark edecektir.

Ice Berg (Buz Devri serisi)

Buz Devri serisi vizyona ilk olarak 2003'te girdi. Seri devam filmleriyle izleyici kitlesini sıkmadan ekrana bağlamaya devam ediyor. Film, buzul çağının gelmesiyle bu şartlarda yaşamaya başlayan hayvanların maceralarını konu alıyor.

Monster (Sevimli Canavarlar)

Film, herkesin aşina olduğu çocukluk korkularını ele alıyor. İnsanların olmadığı kendi dünyasında yaşayan sevimli canavarlar, gerekli enerjiyi küçük çocukları korkutarak sağlar. Ta ki küçük bir kız çocuğu yanlışlıkla onların dünyasına girene dek...

Aslan Kral

1994'te gösterime giren Aslan Kral, animasyon film severler için kült filmlerdendir. Afrika kıtasında hayvanların yaşantısını anlatan film Simba'nın hayatına odaklanır.

BİR YORUM YAPIN 0