Çocuklarda saç uzatmak gelişimi engeller mi? Saç zayıflığı için en etkili kür tarifi

Kız çocukları başta olmak üzere artık erkeklerde de küt kesim saç modelleri son zamanlarda daha çok rağbet görmeye başladı. Yaz aylarında terleten uzun saçların fiziksel gelişimine etkisinin olup olmadığını merak ediyorsanız, bu haberimiz size göre! Vücuda alınan vitamin saçlara mı gider? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan saç zayıflığına karşı gürleştiren kür tarifi...

Günümüzdeki ailelerin bir çoğu, toplum içerisinde duydukları yalan yanlış bilgiler yüzünden kendilerini bazı davranışları uygulamaktan dolayı kendini sakındırabiliyor. Sırf yanlış olduğunu düşündüklerinden dolayı çocuklarının saç bakımında uzun saç bırakmamaya çalışabiliyorlar. Uzun saçın çocuğun gelişimi üzerinde olumsuz bir etki bıraktığını düşünen aileler, etraflarındaki kişileri de etkileyerek düşüncelerinin değişmelerine neden olabiliyor. Özellikle de kız çocuklarında olmak üzere bazı erkek saç modellerinde de sırf uzun saça yakıştığından dolayı tercihlerini başka bir modelden yana kullanabiliyorlar. Peki bu gerçekten doğru mu? Çocukların saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler...

Bebeklerin saçları nasıl hızlı uzar? Bebeklerde saç uzatma yöntemleriİLİŞKİLİ HABERBebeklerin saçları nasıl hızlı uzar? Bebeklerde saç uzatma yöntemleri

ÇOCUKLARIN SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI?

Yapılan araştırmalardan elde edilen verilere göre, saç uzatmanın çocuğun gelişimiyle hiçbir şekilde bağlantısı yoktur. Çocuğunuzun düz, kıvırcık ya da dalgalı olan saçlarını 'sağlıklı gelişemez' düşüncesi ile kestirmenize gerek yok. 

Çocuğunuzun gelişiminin olumlu yönde devam ettirebilmesi için dengeli beslenmeye ve fiziksel aktiviteleri uygulamasına özen göstermelisiniz. Yıpranmış, sağlıksız saçların canlanması ve eskisinden daha sağlıklı hale gelmesi için saçın türüne göre sağlıklı saç bakım yağlarını, kremleri ya da diğer bitkisel yöntemleri deneyebilirsiniz.

ÇOCUKLAR İÇİN SAÇ ZAYIFLIĞINA KARŞI GÜRLEŞTİREN KÜR

çocuklarda saç gürleştiren kür

çocuklarda saç gürleştiren kür

İnce telli ya da saçı az olan çocuğunuzun yaşı küçükse direkt olarak lavanta çayı içmek yerine saça dışarıdan bakım uygulayabilirsiniz. Bunun için her banyo sonrası saçlarını kurulayıp bir bardak suya yarım tatlı kaşığı lavanta koyup 7-8 dakika kaynatın. Ilıyıp süzdükten sonra temiz saça uygulayın, durulamayın. Böylelikle hoş bir koku olacak ve saçlar daha sağlıklı ve parlak bir hale gelecektir.

Çocuklar günde ne kadar su içmeli? Hangi yaşta kaç litre su tüketilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar günde ne kadar su içmeli? Hangi yaşta kaç litre su tüketilmeli?
Çocukluk ve bebeklik döneminde mahremiyet eğitimi

İLİŞKİLİ HABER

Çocukluk ve bebeklik döneminde mahremiyet eğitimi

BİR YORUM YAPIN 8

irem 4 yıl önce

saglıklı ,düzeli beslenirsen zaten saç bakım ürününe ihtiyacın kalmaz zaten o ürünlerin icinde vitamin ve protein var oda sağlıklı yiyeceklerde var saçın dibindeki can sıkıcı kaşıntıya gelince o kaşıntı büyük ihtimal hiyejenik davranmadığınız içidir.Mesela etrafınızdakilerle aynı tarağı kullanmak hiyejenik değildir.

Toplam 3 beğeni

Nurten 5 yıl önce

Bu bilgiler çok işime yaradı teşekkürler

Toplam 2 beğeni

Zaten 5 yıl önce

Bakınız biz bu çocuklarımızın kafasının dışından çok içini nasıl donatıyoruz birde bu küçük yaşlarda çocuklar neden yaşından büyük mankenler gibi görünüyor pedagojik açıdan buna normal diyen sapıktır.

Toplam 14 beğeni

Rukiye Türkiye 5 yıl önce

Valla benimkinin bakımı dünya sorunu benim için ve saçım çok çok çok fazla ☹️☹️

Toplam 2 beğeni

AYŞE 5 yıl önce

Saçım çok fazla derken kalın mi demek istedin :)) argan yağı kullan saçı besliyor inanılmaz derecede. hem ince saç çok itici bee kalın ve dolgulu saç daha hoş bir Abla tavsiyesi öptüm.:)

Toplam 5 Beğeni

Aslan 5 yıl önce

Temizliği yapıldığı sürece hiç bişey olmaz

Toplam 9 beğeni

Dilek 5 yıl önce

İnce saç çok itici demek çok yanlış Allah vermis nasıl olursa olsun insanlar saçlarını bir çok sebepten kaybedebiliyor şükretmeliyizAllahın yarattıgınada itici demeyin

Toplam 12 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun