Çocuklarda tansiyon düşmesi ve hipertansiyon belirtileri

Oyun oynadıktan sonra çocuğunuzda hafif bir baş dönmesi ya da yorgunluk görülüyorsa nedeni tansiyon olabilir! Çocuğunuzun tansiyonunu düştüğünü ya da çıktığını nasıl anlarsınız?

Kalbin kanı pompalamasıyla ortaya çıkan basınç, tansiyon olarak adlandırılır. Yüksek ve düşük olmak üzere iki halde görülebilen tansiyon yetişkinlerde görüldüğü gibi çocukluklarda da rastlanan bir durumdur. Peki çocukların tansiyonu neden düşer? Tansiyonun düştüğünü nasıl anlarız?

çocuklarda tansiyon

çocuklarda tansiyon

ÇOCUKLARDA TANSİYONUN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖSTEREN BELİRTİLER:

Baş dönmesi, bitkinlik, mide bulantısı, susuzluk, depresyon, uyuklama hali ve kafa karışıklığı gibi belirtiler çocukların tansiyonunun düştüğünü gösterir.

çocuklarda tansiyon düşüklüğü

çocuklarda tansiyon düşüklüğü

ÇOCUKLARDA TANSİYON NEDEN DÜŞER?

Kansızlığın görülmesi düşük tansiyonu tetikleyebilir.

Vücut uzun süreli susuz kalınca görülebilir.

Uzun süreli duruş pozisyonu değiştiğinde birden tansiyon düşebilir.

Vücuttaki tuz ya da sodyum az ise olabilir.

çocuklarda yüksek tansiyon

çocuklarda yüksek tansiyon

ÇOCUKLARDA YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)

Hipertansiyon olarak adlandırılan bu durum kan damar kanının duvara karşı basınç oluşturmasıyla ortaya çıkar. Nefes darlığı, baş ağrısı el ve ayaklarda kabarıklıklar yüksek tansiyon belirtileridir. Beslenme ve ilaç kullanımı ile iyileştirilebilir.

BİR YORUM YAPIN 9

Eylül 1 yıl önce

Küçüklüğümden beridir yaşadığım bir durum bu. Suyumu düzenli içerim zaten tuzlu yiyecekleri seven biriyim fakat ne zaman ayakta dursam gözlerim kararmaya başlar... Kansız biride değilim neden olduğundan şüpheleniyorum fakat hiçbir durumda tansiyonum yükseltilemiyor.

Serap istanbul 1 yıl önce

Kızım dün meyrobuste ayakta beraber yolculuk yspatken aniden başı döndü gözleri karardı ve bana yaslanarak iyi degilim dedi , bir yer boşaldı oturttum elimi ense ve boynuna degdirdigimde su gubi terlemisti. 6 ay önce de aynidini yaşadık , kızım onbeş yaşında 2016 2017 2022ve 6 ay sonra dün bunları yaşadı , kan tahlillerde birşey görünmedi sadece tuz yüksek b12 eksik çıktı , birde demiri yüksek. Ama Dr bunlardan kaynaklanmaz dedi. Çok tedirginim.

Fatma 1 yıl önce

Kizim 14yasinda bu ikidir gece yarisi tansiyonu dusuyor 07.06 olmusdu tansiyonu

Adem Aydın 1 yıl önce

Merak etiyim ve Yazdigim bazı çocuk rahatsızlığı Olumlu sonuç alamadim

Hilal 3 yıl önce

13 yaşındayım ve 1 saat önce başım döndü ve bayıldım Allah kimseye vermesin Annemde kansızlık var belkide bendede vardır rahatsız olanlara Allah şifa versin

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun