Mavi Balina'dan sonra yeni büyük tehlike! Momo oyunu nedir? Neden tehlikeli?

Mavi Balina tehlikesinden sonra trend oyun olarak karşımıza çıkan Momo oyunu, aynı taktikle pek çok çocuğun ölümüne sebp oluyor. Peki herkes tarafından konuşulan Momo oyunu nedir? Momo oyununun tehlikesi neler? İşte Momo oyunu hakkında bilinmesi gerekenler...

Çocukları ve gençleri intihara sürükleyen 'Mavi Balina' oyunundan sonra ülkeden ülkeye yayılan 'Momo oyunu' tehlike saçmaya devam ediyor. Tıpkı mavi balina da olduğu gibi çeşitli görevler verilerek gerçekleştirilen bu oyun çocukların canına kast ediyor. İlk önce Whatshapp'tan gönderilen daha sonra YouTube'a kadar yayılan Momo, reklam şeklinde ekrana çıkarak bazı talimatlar vererek oyun adı altında ölüme davet ediyor.

MAVİ BALİNA TEHLİKESİ NEDİR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

momo oyunu nedir

momo oyunu nedir

MOMO OYUNU NEDİR? MOMO OYUNUNDAN NASIL KORUNMAK GEREK?

Sosyal medya ortamında hızla yayılan Momo oyunu, Facebook'taki bir grup kullanıcıların yabancı numaraları aramaları konusunda birbirlerine meydan okumalarıyla ortaya çıktığıve mesajın Momo'ya atılması ile cevap olarak şiddet içeren oyunların geldiği öne sürüldü.

Evdeki kesici aletlerin nerelerde bulunduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini anlatan Momo oyunu, çocukların ölümüne sebep olarak tehlike saçmaya devam ediyor.

momo oyunu nedir

momo oyunu nedir

ÇOCUKLAR SANAL TEHLİKEDEN NASIL KORUNABİLİR?

Uzmanlar, çocukların ve gençlerin İnternetteki güvenliğini sadece bir oyuna indirmemek gerektiğine dikkat çekiyor. Siber alemde tek bir oyunun değil bunun gibi daha birçok tehlikenin olduğunun altını çiziyor.

Oyun gibi göstererek cazip bir şekilde sunulan bu tarz içerikler, çocukları hedef alarak merak duygularını uyandırıyor. Birtakım görevler belirleyerek dayatmalar halinde çocuklardan yapılması istenen bu vazifeler, yapılmadığında tehdit içerikli yönergeler kullanılarak çocukların canlarına kast etmeleri isteniyor.

MOMO TEHLİKESİNİN ÇOCUKLARI ÖLÜME SÜRÜKLEYEN AŞAMALARI

momo oyunu aşamaları

momo oyunu aşamaları

Farah Zeynep Abdullah Türkiye'yi terkediyor!

İLİŞKİLİ HABER

Farah Zeynep Abdullah Türkiye'yi terkediyor!
Ekose desenli ev dekorasyon fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

Ekose desenli ev dekorasyon fikirleri
Yıllardır küs olan Alişan ve Demet Akalın buluştu! İşte ilk kareler...

İLİŞKİLİ HABER

Yıllardır küs olan Alişan ve Demet Akalın buluştu! İşte ilk kareler...
''Gündüz Gece'' en iyi gezi programı ödülüne layık görüldü!

İLİŞKİLİ HABER

''Gündüz Gece'' en iyi gezi programı ödülüne layık görüldü!

BİR YORUM YAPIN 6

Rüya 2 yıl önce

Yani kötü bir oyun

Mahmut Akar 5 yıl önce

Psikolojik savaş yöntemi bu

Toplam 2 beğeni

vatandaş 5 yıl önce

Youtube de zaten çocuğun hayrına olan bir şey yok.

Toplam 7 beğeni

EYLÜL 4 yıl önce

kime

Toplam 0 Beğeni

Ferit 55 5 yıl önce

Olmaz demeyin.Mutfakta yemek yaparken veya babalar için biraz kafa dinleyeyim derken birden cocuğunuzun zihnini alıp gider.Ben ilgili video uygulamasını kaldırdım.Şimdi beraber daha fazla vakit geçiriyoruz.

Toplam 12 beğeni

TurQuaZ 5 yıl önce

İlgi ve alakanızdan dolayı sizi tebrik ederim. Önceleri sokakta bulunan tehlikeler artık evlerimizin içine kadar girdi ve bunu maalesef kendi elimiz ile yapıyoruz. Artık çocuklarımızı daha dikkatli yetiştirmek durumundayız.

Toplam 12 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun