Filipinler'den terörle mücadeleye tam destek

Devlet Başkanı Duterte, Malezya ve Endonezya Deniz Kuvvetlerine, terör örgütlerini takip için ülke kara sularına giriş izni verdi.

Filipinler'den terörle mücadeleye tam destek
Filipinler'den terörle mücadeleye tam destek
GİRİŞ 11.11.2016 04:43 GÜNCELLEME 11.11.2016 04:43

Malezya devlet ajansı Bernama'nın haberine göre, Malezya Başbakanı Necip Rezak, iki günlük resmi ziyaret kapsamında ülkede bulunan Duterte ile  gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Filipinler'in Malezya'ya terör örgütü militanlarını takip etmek için kara sularına girme izni verdiğini söyledi.

Endonezya'ya da aynı iznin verildiğini belirten Necip, "Devlet  Başkanı Duterte'nin, bu tehditi bertaraf etmek için sunduğu pratik çözümü takdir  ediyorum." ifadesini kullandı.

ÜÇ ÜLKEDEN TERÖRE KARŞI ORTAK KARAR

Yıl içinde, Filipinler'in güneyindeki Ebu Seyyaf gibi terör örgütleri tarafından kaçırılan 10 Malezyalıdan 5'inin hala rehin tutulduğunu hatırlatan Necip, "Üç ülkenin savunma bakanları, kararın en kısa zamanda uygulanabilmesi için standart operasyon prosedürünü belirlemek üzere toplanacaklar." diye  konuştu.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından Orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirme" emri vermiş,  askerlerle militanlar arasında çıkan ilk çatışmada, 11 Ebu Seyyaf militanı  öldürülmüştü.

Filipinler'de ordu ve emniyet yetkililerin ortak hazırladığı tehdit  analiz raporuna göre, örgüt ocak-haziran döneminde elinde tuttuğu 14 Endonezyalı  ve 4 Malezyalı mürettebatı serbest bırakmak için 7,3 milyon dolar aldı.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı