Salonun ortasında yüzme keyfi!

Erzincanlı Yılmaz Peker'in evinin misafiri hiç eksik değil. Misafir berekettir, onun da şikayeti yok zaten. Ancak bu misafirlerin geliş amaçları başka.

Salonun ortasında yüzme keyfi!
Salonun ortasında yüzme keyfi!
GİRİŞ 10.07.2011 07:36 GÜNCELLEME 10.07.2011 07:36

GÜLİZAR BAKİ'nin haberi

İlde dilden dile dolaşan 'Havuzlu evi gördünüz mü?' efsanesinin gerçek olup olmadığını teyit etmek istiyorlar. Havuzlu ev bu aralar satışta, Yılmaz Beyin başka fikirleri var.Erzincan'da ev yaptıracak olanlar ya da ev satın alacaklar önce emekli öğretmen Erdin Yılmaz Peker'in Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evini ziyaret ediyor. Çünkü Peker'in evinde ünü tüm Erzincan'a yayılan bir havuz var. Havuzlu ev Erzincan için alışıldık bir şey değil ama Pekerlerin evinin ilgi çekmesinin sebebi bu havuzun, evin içinde, misafir salonundan girilen bir odada olması.

Yemek masasının yanındaki kapıdan içeriye girdiğinizde sizi yine bir masa karşılıyor. Yerde serili halının bitiminde havuza inen merdivenler başlıyor. Yazın su dolu olan havuz kışın şark köşesi olarak kullanılıyor. Çiğköfteli, sazlı sözlü keyif yapılıyor.

Yılmaz Bey, üç odası, bir salonu ve havuzu olan evi, iki yıl önce yaptırmış. Depreme dayanıklı olması için çelik konstrüksiyon kullanmış. Havuz fikri, komşusunun Erzincan'ın bir köyüne yaptırdığı havuzlu ev sayesinde gelişmiş. Onlar havuzu bahçeye yapmış, dolayısıyla hiç kullanamamışlar. Çünkü Erzincan soğuk bir il. Yazları gündüz ne kadar sıcak olursa olsun akşamları soğuktan titriyorsunuz. Dolayısıyla havuzu evin içine, odalardan birine yapmaya karar verir. Zemin kazılır ve 35 metreküp su alacak olan havuz yapılır. Evin içinde olması eşinin ve kızının da istedikleri zaman havuza girebilmesini sağlar. Nitekim gece birde bile havuzda yüzüyorlar.

kullan

Suyu her hafta yenileniyor

Yılmaz Bey'in eşi de emekli öğretmen. Durdane Hanım'la arkadaşları havuzlu gün yapmayı planlıyor. Havuzun keyfini en çok Yılmaz Bey ve oğulları çıkarıyor. Yazları sadece gündüz değil, geceleri de havuza giriyorlar. Bakımını da onlar yapıyor. Haftada bir suyu yenileniyor, özel temizleyicilerle dezenfekte ediyor, suyu boşaltmak için her hafta özel bir pompa sistemi kuruyorlar. Erzincan'da içme suyu ile bahçe sulama suyu ayrı şebekelerden sağlanıyor. Havuz bahçe suyuyla dolduruluyor. Tabii ki her ay 120 TL su parası ödüyorlar. İlk aylarda bir kez 500 lira fatura gelmiş. Meğer havuza su sağlayan borularda kaçak varmış.

Evin fotoğrafları internette

kullanArtık Erzincan'da olimpik bir havuz var ve bu havuzu haftanın belli günlerinde kadınlar, belli günlerinde ise erkekler kullanabiliyor. Ama Pekerlerin havuzlu evini duyan ziyarete gelmiş. Yılmaz Bey de evin fotoğraflarını emlak sitelerine eklemiş. Bir de yeni ev yaptırmayı planlıyor. Bu ev üç katlı olacak ve havuz salonun yanında değil, en üst katta yer alacak. Böylelikle açık havada havuza girebilecekler. Yılmaz Bey, şimdiki evi güvenebileceği birileri çıkarsa satmayı düşünüyor.

*** 

Dürdane-Yılmaz Peker, havuzu kışın şark köşesine dönüştürüyor. Bazen oğulları gitar çalışmak için bu köşeye geçiyor. Çünkü akustiği mükemmel.

Akraba çocukları evlerinden çıkmıyor

Eş dost özellikle de akrabaların çocukları son iki yıldır Peker ailesini sıklça ziyaret ediyor. Misafir salonundan girilen havuz, çocukların yoğun ilgisini çekiyor. Ah bir de suyu soğuk olmasa. Havuzun kalorifer petekleri var ama su soğuk, Erzincan'da sıcak günler az... Kışın burayı ısıtmak çok zor olacağı için Yılmaz Peker çareyi suyu boşaltıp havuzu şark odası haline getirmekte bulmuş. Misafirlerini isterlerse koltuklu salonda isterse havuzdan bozma şark odasında ağırlıyor.

ZAMAN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var