Mermer hurdasından dekorasyon malzemesi üretiyorlar

Denizli'de mermer fabrikalarında hasar gören mermer ve traverten parçaları, iki genç iş adamı tarafından kurulan dekoratif mermer fabrikasında, mozaik haline getirilip ev dekorasyonunda kullanılan ürünlere dönüştürülüyor.

Mermer hurdasından dekorasyon malzemesi üretiyorlar
Mermer hurdasından dekorasyon malzemesi üretiyorlar
GİRİŞ 10.09.2011 12:05 GÜNCELLEME 10.09.2011 12:05

Hurda mermerlerden dekorasyon malzemesi üretilen işletmenin sahiplerinden Mehmet Deligöz,bu iş kolunun başta kadınlar olmak üzere birçok kişiye iş kapısı olduğunu söyledi.

Traverten ve mermer ocakları bakımından çok zengin olan Denizli'de, fabrikalardaki atık traverten ve mermer parçalarını değerlendirmek üzere üniversiteden arkadaşı Cemalettin Baydar ile yola çıktıklarını dile getiren Deligöz, şunları kaydetti:

''Hurdaya çıkan mermerleri ekonomiye kazandırmak için çalışma başlattık, 5 yıl önce de istediğimizi yaptık. Şimdi bu işten para kazanan çok sayıda kişi var. Gelen hurda mermerler, erkekler tarafından makinelerden geçirilerek istenilen boyutlara getiriliyor. Makinelerde yıkanan mermerleri daha sonra güneşte kurumaya bırakıyoruz. Daha sonra kadınlar kalıplara yerleştiriliyor.''

''EN BÜYÜK KATKI KADINLARIN''

Deligöz, hurda mermer ve travertenlerin dekorasyon malzemesine dönüştürülmesinde en büyük katkıyı kadınların yaptığını ifade ederek, ''Mermer ocaklarındaki kadar zorlu bir işimiz yok ama titiz çalışılması gerekiyor. Kadınların ellerinde şekil kazanan mozaikler bir resmi ya da bir deseni oluşturuyor. Mozaikten dekorasyon yapılmaya başlandıktan sonra insanlar ahşabın, seramiğin yüzüne bakmıyor'' dedi.

Adeta sanat eserine dönüşen mermer ve traverten parçalarını, dünyanın birçok ülkesine ihraç etmekten de ayrıca mutluluk duyduklarını dile getiren Deligöz, ürünlerini Fransa ve İspanya gibi birçok Avrupa ülkesine gönderdiklerini, iç piyasadan da yoğun talep almaya başladıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat