Sözde soykırımı tanıyan ülkeden bir şok karar daha

Erciyes kayak merkezinde 3 Mart'ta düzenlenecek olan Dünya Snowboard Kayak Kupası'na, Güney Kore ile Hollanda katılmayacaklarını bildirdi. Geçen günlerde sözde Ermeni Soykırımı’nı tanıyan Hollanda'nın bu kararında, iki ülke arasındaki siyasi gerginliğin etkili olduğu belirtildi.

Sözde soykırımı tanıyan ülkeden bir şok karar daha
Sözde soykırımı tanıyan ülkeden bir şok karar daha
GİRİŞ 27.02.2018 15:50 GÜNCELLEME 27.02.2018 15:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen dünyanın en prestijli snowboard yarışı FIS Snowboard World Cup, bu yıl 3'üncü kez Erciyes’te düzenlenecek.

Türkiye Kayak Federasyonu destekleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. tarafından hayata geçirilen mega organizasyon, Develikapı'da 17 ülkeden 97 sporcunun katılımı ile yapılacak.

HOLLANDA, SON ANDA KATILMAMA KARARI ALDI

Güney Kore ve Hollanda son anda yarışlara katılmayacaklarını Uluslararası Kayak Federasyonu'na bildirdi. Güney Kore, Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmasını, Hollanda'nın ise yine Güney Kore'deki Olimpiyatları ve Erciyes dağına ulaşımı mazeret gösterdiği belirtildi. Hollanda'nın katılmama kararında iki ülke arasında siyasi gerginliğin ve sözde Ermeni Soykırımı kararını tanımasının etkili olduğu belirtildi.

Erciyes'de yarışacak ülkeler ve kadın-erkek sporcuların sayıları şöyle belirlendi:

''Hollanda (iptal),Güney Kore (iptal), Avusturya (14), Kanada (9), Bulgaristan (2), Çin(4), Çekya (2), Fransa (1), Almanya (11), İtalya (9), Japonya (6), Gürcistan (1), İran (2), Polonya (4), Rusya (15), Slovenya (4), İsviçre (7), Türkiye (2), Amerika  (4)''

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    3. hava alanı bitsin ...sen o zaman görürsün
    Cevapla
  • çapraz ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu Hollanda yı hiç muhatap bile almamalı cızırdasın dursun
    Cevapla
  • cüneyt 6 yıl önce Şikayet Et
    iptalmıi edelim yani niye davet etilerli bu değirmen kafalıları
    Cevapla
  • dead 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sporcu yetiştirsın yoksa devşirme sporcular lazım avd fransa İngiltere heo böyle kuzey ülkeker farklıbonkar milli
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    gelmese gelmesinler çok ta tın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle