Türk sporunun en genç federasyon yönetimi!

Kış sporlarının öncü branşlarından olan Buz Hokeyinde 4. Olağan genel kurul 3 Mart Cumartesi günü Ankara’da yapıldı.

Türk sporunun en genç federasyon yönetimi!
Türk sporunun en genç federasyon yönetimi!
GİRİŞ 11.03.2018 13:55 GÜNCELLEME 11.03.2018 13:55

Seçim gündemiyle toplanan genel kurul da tek aday olan Halit Albayrak, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu’nun bugüne kadar seçilen en genç başkanı olurken, aynı zamanda bütün spor branşlar arasında göreve gelen en genç federasyon başkanı da oldu.

2010 yılından bugüne kadar onlarca madde bağımlısı genci buz hokeyi sayesinde bağımlılıklarından kurtaran Zeytinburnu Spor Kulübü’nün başkanlığını yürüten Albayrak, filmlere konu olan projesiyle gençleri sporla hayata bağladı. Türkiye’nin önde gelen buz hokeyi sporcuları arasında gösterilen bu gençler, şu anda Ay-yıldızlı formayı büyük bir gurur ve mutlulukla ulusal ve uluslar arası turnuvalarda taşımaya devam ediyorlar. Türkiye’de buz hokeyinin geniş kitlelere tanıtılmasında öncü rol oynayarak büyük başarılara imza atan Albayrak, federasyon başkanı olarak Türkiye’deki milyonlarca genci buz hokeyi ile tanıştırmak için uzun soluklu projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. İlk yönetim kurulu toplantısının ardından yapılan devir teslim töreni ile göreve başlayan Halit Albayrak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta gençliğin gücünden, tarihimizde ‘bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan’ gençlikten bahsetmektedir. Kendileri her zaman, ‘Eğer siz gençliğinize ufuk verirseniz, o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur’ der. Cumhurbaşkanımızın genç yöneticilere olan güvenini deklare ettiği bu sözlerden güç alarak, devraldığımız bu bayrağı çok daha ilerilere taşıyacağız dedi.

“GENÇLERİMİZE BUZ HOKEYİNİ SEVDİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Türkiye’deki genç nüfusun her alanda olduğu gibi sporda da büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Albayrak, “Gençlerimize buz hokeyini sevdirmek için gece gündüz çalışacağız dedi. Buz Hokeyi toplumumuzun tanıdıkça seveceği bir spor branşı. İçerdiği sertlik ve oyun hızı bakımından seyir zevki en yüksek sporlardan birisi. Hükümetimiz ve yerel yönetimler tesisleşme noktasında büyük hamleler yaptı, inşallah yılsonunda buz pisti sayımız 15 olacak ve bizde federasyon ve kulüpler olarak üzerimize düşeni yapıp, bu sporun ihtiyaç duyduğu kültür ve altyapıyı güçlendirip ülkemizde en çok oynanan ve izlenen spor branşlarından birisi haline getireceğiz” dedi. “Bizler, buz hokeyinin gelişimini, başarısını, yaygınlaşmasını kendine ilke edinmiş bir yönetimiz” diyen Albayrak, “Birgün Buz pistine çıkıp buz hokeyi oynama hayali kuran ve bunu gerçeğe dönüştüren gençlerin sayısını artırmak en büyük hedefimiz. Bugün hâlihazırda sayısı 61 olan Spor Federasyonları arasında en genç Başkan ve Yönetim Kurulu olarak Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini yakalaması noktasında üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız, bunun için bütün heyecanımızla ve var gücümüzle çalışacağız” diyerek sözlerini noktaladı.