PKK'ya silah yardımı iddiasına açıklama

Federal Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, PKK'ya silah yardımı yapılmayacağını açıkladı.

PKK'ya silah yardımı iddiasına açıklama
PKK'ya silah yardımı iddiasına açıklama
GİRİŞ 17.10.2014 00:50 GÜNCELLEME 17.10.2014 00:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Almanya'nın PKK'ya silah yardımı yapacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak, ''PKK, Türkiye'yi yeni bir şiddetle tehdit ettiği müddetçe bunun sorusu bile olmaz'' dedi.

 

Steinmeier, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kullanıcıların sorularını yanıtladı. Steinmeier, Yeşiller Partisi'nin İç Politika Sözcüsü Volker Beck'in sorduğu ''Almanya'nın terör örgütü PKK'nın silahlandırması ne kadar doğru?'' sorusuna cevaben, ''PKK, Türkiye'yi yeni bir şiddetle tehdit ettiği müddetçe bunun sorusu bile olmaz'' dedi.

Steinmeier, Ebola virüsüyle ilgili bir soruya da Almanya'nın da diğer ülkeler gibi buna karşı hazır olmadığını belirterek, ''Hiç kimse tam hazır değildi. Biz de diğer ülkelerde. Ancak bundan sonra elimizden geleni yapacağız'' ifadesini kullandı.

Bir kullanıcının Steinmeier'e hitaben yazdığı ''Yakın zamanda Suudi Arabistan'a gittiniz. İnsanların kafalarını kesen böyle bir ülkeyle neden kooperasyon yapılıyor bu çok mu önemli'' soruya, Dışişleri Bakanı Steinmeier, ''Suudi Arabsitan bölgede çok etkisi olan bir ülke. Ortadoğu'daki çatışmalarla başa çıkma konusunda hiçbir yol Suudi Arabistansız olamaz'' cevabını verdi.

Almanya'da Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, Almanya'nın IŞİD'le mücadele çerçevesinde PKK'ya silah yardımı yapıp yapmayacağı konusunda Spiegel Online internet sitesine açıklamada ''Başka grupların da desteklenmesi konusunda kapıyı kapatamam. Tabii bu Türkiye'ye rağmen olacak bir konu değil onunla yapılabilir. Bu, PKK'nın desteklenmesi için de geçerli'' ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • emrah dönmez 9 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen.... Sanki yemediği bir halt.
    Cevapla
  • Ahmet ŞENGÜL 9 yıl önce Şikayet Et
    Hedef Büyük KÜRDİSTAN... Ne Demiştik; IŞİD Bahane Hedef TÜRKİYE. Aylardır Twitterde Almanın İtiraf Ettiği Batı Tezgahını Yazıyoruz, Hesabımızı Çökerttiler. Kürtleri IŞİD Bahanesi İle Silahlandıracak Batı, Haritanın Türkiye ve İran Kısmını da Irak ve Suriye Kısmındaki Gibi İstikrarsızlaştırıp Nihai Olarak KÜRDİSTANI Kurdurmak. Türkiye Bu Tuzağı Rahmetli ÖZAL'ın Öngördüğü Zaman Görmeli ve Şimdiki Kuzey Irak Kürdistanının Devlet Olarak Tanınmasına Öncülük Etmeliydi. Geçti O Günler. Artık Hedef Büyük KÜRDİSTAN.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK NIN SİLAHLARI. O inkar ediyor,bu inkar ediyor.... o zaman pkk silah fabrikası kurduda kendi mi yapıyor,böyle birşey olmadığına göre,demek birileri pkk ya ya silah yardımı yapıyor,yada satıyor. ama ben birilerinin ,bilhassa Türk düşmanı ülkelerin ,pkk ya silah yardımı yaptığını sanıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...