Kurtulmuş: En az 100 bin kişiye hazır olmalıyız

Sınırda yaşanan hareketlilikle ilgilim konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş en az 100 bin kişiye hazır olunması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş: En az 100 bin kişiye hazır olmalıyız
Kurtulmuş: En az 100 bin kişiye hazır olmalıyız
GİRİŞ 15.06.2015 07:04 GÜNCELLEME 15.06.2015 07:17
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye’ye girmek isteyen Suriyelilerin durumunun sorulduğu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''En az yeni bir 100 bin kişiyi Türkiye’nin karşılamaya hazır olması lazım.'' dedi.

BİR TARAFTAN IŞİD, BİR TARAFTAN PYD!

Koalisyon güçlerinin 14 mayıs gecesinden bu yana sınırı bombaladığını belirten Kurtulmuş, “Koalisyon güçleri ‘IŞİD burada’ diye köyleri, su kuyularını bombalıyor, araziler yakılıyor. Boşaltılan yerleri PYD doldurarak geliyor. Bir taraftan IŞİD bir taraftan PYD ama ağırlıklı olarak koalisyon güçlerinin  bombalamasından kaçarak gelen insanlar var.'' dedi

EN AZ 100 BİN KİŞİYE HAZIR OLMALIYIZ

''Biz Telafer’den yeni bir göç dalgasını kabul edersek bu şu anlama geliyor'' diyen Kurtulmuş, ''En az yeni bir 100 bin kişiyi Türkiye’nin karşılamaya hazır olması lazım. Biz Kobani’deki gibi ya da diğer bölgelerde olduğu gibi bugün itibarıyla hayati insani bir dram olmadığı kanaatindeyiz. Onun için diyoruz ki, sınırda yine insani yardım yapalım, hasta ve yararlıları alalım  ama burada bir çatışma ortamı yok. Burada insanlar çatışmadan kaçmıyorlar. Önceliğimiz bunların kendi sınırları içinde kalmaları ve onlara Türkiye’nin insani yardımlarını ulaştırmasıdır” dedi.

YORUMLAR 61
  • kahraman YOZGATLI 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyeliler mi bizle Cannakalede omuz omuza savasmis diyen lerin okuduklari kitaplari yaksinlar ki yosa suriyeliler gibi kendileri de yanar
    Cevapla
  • Ahmet Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye kanunlarina uyan her parti beraber koalisyona mecbur girmeli,ki vatana hayirlari olsun
    Cevapla
  • Gül 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun muzaffer bey söylediklerinize aynen katılıyorum.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    numan bey seni severim ama bizimle dala mı geçiyorsun
    Cevapla
  • suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu heryer suriyeli olmus. sultanahmedin önu taksim falan bunlarin yurdu oldu. biz yine iyiyiz sinır kentlerde esnafin isleride bozulmus ve issizlik artmis. bunlari devletin kuracagi genis prefabrik kentlere yerlestirmek lazim. oraya elektrik şu bu herseyi gotureceksin. hatta turk ordusu suriyeden 100 200 metre derinligindeki alanlari guvenlige alsin burada kurulsun prefabrik kentler. paralarida yine suriye lirasi olsun. biz bunlara sadece temel hizmetlerini verelim ve guvenliklerini saglayalim. yine kendilerini suriyedeki normal yasamda hissetsinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı