Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de üniversiteli öğrencilere seslendi.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
GİRİŞ 03.04.2016 00:51 GÜNCELLEME 03.04.2016 02:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan güvenlik güçlerine rahmet dileyerek, ''Bu hain saldırıların karşısında hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı aynı kararlılıkla ve hassasiyetle terörle mücadelemizi devam ettireceğimizi özellikle ifade ediyorum'' dedi.

Erdoğan, Türken Vakfınca, Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 

'ASLA ALIKOYAMAYACAKLAR'

Sözlerine Mardin'in Nusaybin ilçesinde terörist saldırıda şehit olan güvenlik güçlerine rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hain saldırılar karşısında hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, aynı kararlılık ve hassasiyetle terörle mücadelemizi devam ettireceğimizi özellikle ifade ediyorum. Terör örgütü ve örgütün ipini elinde tutanlar ülkemizi kutlu yolculuğundan asla alıkoyamayacaktır. Türkiye aziz milletimizin basireti, feraseti ve dayanışmasıyla terör belasına son verecektir" ifadelerini kullandı. 

'MESELE BU BİNALARA HAYAT VERMEKTİR'

Açılışı gerçekleştirilen Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin ibadetlerin gerçekleştirileceği bir mekan olmanın ötesinde ilim ve sosyal çalışmalarda da gençlere ciddi katkılar sağlayacağını dile getiren Erdoğan, ''Bina yapmak elbette önemlidir ancak esas olan bu binaları en iyi şekilde kullanmak, buranın hakkını vermek, burayı her yönüyle takdir toplayan, parmakla gösterilen mekanlara dönüştürebilmektir. Mesele bu binalara hayat vermektir. Bunu yapacak olanların da siz değerli gençlerimiz, öğrencilerimiz olduğuna inanıyorum. Bunu böyle düşünüyorum'' diye konuştu.

Müslümanların zor ve sancılı bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

''Hemen her gün İslam coğrafyasının bir köşesinden yüreklerimizi dağlayan, gözlerimizi yaşartan, bizi karamsarlığa sevk eden haberler alıyoruz. Tarih boyunca ilim, irfan ve hikmet merkezileri olan şehirlerimiz ya Esed gibi devlet terörü uygulayan rejimler ya da DAİŞ gibi terör örgütleri eliyle yok ediliyor. Yüzyıllardır sakinleri için birer güven yurdu olan İslam beldeleri maalesef bugün kan, gözyaşı ve yıkımla anılıyor. Yıllardır baskıcı rejimler, diktatörlükler altında yaşamaya zorlanan Ortadoğu ve kuzey Afrika halklarının özgürlük, demokrasi ve onurlu yaşam talepleri boğulmaya, sekteye uğratılmaya çalışılıyor. Akdeniz'de, Ege'de veya Hint Okyanusu'nda azgın dalgaların hayallerini yuttuğu mültecilerin büyük bir kısmı da yine bizim kardeşlerimiz. Bu acı manzara karşısında zaman zaman umutsuzluğa kapılmamak elde değil. Fakat bizler Müslümanız. Asla yeise, karamsarlığa kapılamayız. Biz devlet adamları olarak sizlere daha özgür, adil, huzurlu bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız.''

YORUMLAR 2
  • muratlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis dualarımız seninle ALLAH bu kutlu yolla yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Sonay 23 7 yıl önce Şikayet Et
    Sensen oldukça bizler hep yanındayız büyük Başkan Rabbim sana güzel uzun ömürler versin REİS
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…