Trump'tan Siyahiler ve Müslümanlar sorusuna yanıt

Trump, başkan seçildikten sonra ülkedeki siyahilerin ve Müslümanların korku içerisinde olduğu yönündeki görüşlere tepki gösterdi.

Trump'tan Siyahiler ve Müslümanlar sorusuna yanıt
Trump'tan Siyahiler ve Müslümanlar sorusuna yanıt
GİRİŞ 14.11.2016 05:46 GÜNCELLEME 14.11.2016 05:46
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başkan seçildikten sonra ilk mülakatını CBS kanalına yapan Trump, ABD'nin iç ve dış politikası hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

MEDYAYI SUÇLADI

ABD'de yaşayan siyahilerin ve Müslümanların kendisinin başkan seçilmesinden sonra dehşete düştüğünün belirtilmesi üzerine, Trump ABD medyasını suçladı.

Trump, "Eğer gerçekten böyle hissediyorlarsa bu berbat bir şey. Bence bu korku medya tarafından hazırlanıyor çünkü ülkede bazı olaylar daha önce de yaşanmış olsa da sanki şimdi başlamış gibi gösteriyorlar. Eğer ben bir şey söylememiş olsam dahi, onlar bir şey bulup hikayeleştirirler, basın bu işe yarıyor." dedi.

Mülakatta Trump'a ABD sokaklarında yüzbinlerce insanın seçim sonrasında sokaklara çıkarak protesto gösterileri düzenlediği hatırlatıldı.

"PROTESTO EDENLER BENİ İYİ TANIMIYOR"

Trump, kendisini sokaklarda protesto edenlerin aslında kendisini çok da iyi tanımadıklarını öne sürerek, göstericilerin arasında profesyonel göstericilerin karışarak ortamı tahrik etmeye çalıştıklarını söyledi. Trump, "Sokaklarda beni protesto edenlerin bazıları profesyonel gösterici." ifadesini kullandı.

"CUMHURİYETÇİLER SOKAKLARA ÇIKSA TEPKİLER FARKLI OLURDU"

Protesto gösterilerinin bir an önce sona ermesini umut ettiğini aktaran Trump, şunları kaydetti: "Beni protesto edenlere korkmamaları gerektiklerini söylemek istiyorum. Korkmayın, bu ülkenin gücünü tekrar geri getireceğiz. Seçimlerden yeni çıktık ve biraz zaman verilmesi gerekiliyor. İnsanlar protesto gösterisi yapıyor. Eğer Hillary Clinton kazansaydı ve benim destekçilerim sokaklara çıksaydı herkes kınamaya başlardı. Farklı bir tavır sergilerlerdi. Çifte standart uygulanıyor."

YORUMLAR 22
  • Dogalgaz ver 7 yıl önce Şikayet Et
    Antisionist bir baskan ayni putin ve erdogan kibi artik gücler degisiyor cünkü artik russia turkiye cin de sionistler kibi bir birlik kurmus durumdalar su an sionistlerle ekonomik savas acmislar
    Cevapla
  • Demirci 7 yıl önce Şikayet Et
    obama doneminde ulkeyi obaminin yonetmedigini orta dogu politikasinda obamanin belirleyici olmadigini biliyoruz. emin oldugum bisey varsa trump doneminde gorunmeyen gucler cok etkili olamayacak. trump iyi mi kotu mu zaman gosterecek.
    Cevapla
  • Timur 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl emin olabiliyorsun iş adamı bu fikir adamı değil.İş yaptığı adamları patronlarını araştır da gör görünmeyen güçleri..
    Cevapla
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    "Sokaklarda beni protesto edenlerin bazıları profesyonel gösterici" gezide olunca böyle demessin demi amerika nankörsün amerika
    Cevapla
  • ilhan Demir 7 yıl önce Şikayet Et
    gördügüm sudur. Trump saglam adimlarla geliyor ve Dünyada tüm dengeler degisecek gibi görünüyor
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Trump ABD'nin Edoğan'ıdır. Dikkat edin bu ülke siyasetine yön vermek isteyenler ayı oyunu aynı tegahı ABD'de uyguluyor. Trump Müslümanlar için tek kötü cümle kullanmadı. Medya aşırı Trump'ı aşırı antipatikleştirdi.
    Cevapla
  • fdr 7 yıl önce Şikayet Et
    abartmayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!