Mete Yarar: Hesap dönüyor! Eylem tarzına dikkat!

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, daha önce söylediği 'mayıstan sonra Türkiye düze çıkacak' ifadesini tekrarlayarak, 'hesap dönüyor, PKK'nın eylem tarzı değişti' dedi.

GİRİŞ 23.12.2016 23:40 GÜNCELLEME 24.12.2016 00:30
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Habertürk TV'de Veyis Ateş'e konuşan güvenlik uzmanı Mete Yarar, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı çifte standart ve Türkiye'nin ABD'ye verdiği yanıt hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE'NİN ABD'YE CEVABI: SENİN YAPTIĞINI YAPIYORUM

"Hiç kimsenin Türkiye'ye 'biz seninle beraberdik, sen niye Rusya'yla çalışıyorsun' deme hakkı yok. Senin yaptığının aynısını yapıyoruz kardeşim" ifadelerini kullanan Mete Yarar, "sen PYD'yi desteklerken, PYD'yi alıp DAEŞ'le mücadele ederken iyiydi de, ben şimdi ÖSO'yla bölgemde, hemen sınırımdaki DAEŞ'i bölgemden ileri iterken ne oldu? Yapamazsın resti nereden geldi? Sen binlerce kilometre öteden gelip 'benim ülkem tehdit altında diyeceksin, ama benim sınırımda bu adamların olmasına müsade etmemi isteyeceksin" şeklinde konuştu.

Mete Yarar sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye bugün aynen şunu yapıyor: 'Senin bana yaptığını yapıyorum' diyor. Ben seninle müttefikim, hiç bozmadım diyor. Sen yine İncirlik'i kullanmaya devam et diyor. Senin bana yaptığını ben sana yapıyorum diyor. 

Şimdi de Rusya'yla çalışıyorum diyor. Aynı senin Rusya'yla çalıştığın gibi diyor. 

"İZİN ALMADAN MÜTTEFİK ÜLKENİN MERKEZİNDE BOMBA PATLATAMAZLAR"

PKK son dönemde, özellikle silahlı İHA'ların girmesi, özel harekat birliklerinin bölgeye gitmesiyle beraber dağda hatırı sayılır bir eylem yapabilecek durumda değil.

Bunu yapamayan örgüt döner ve etrafa bakar. Hiçbir örgüt birden fazla devletin ve istihbarat örgütlerinin desteğini almadan asla yaşayamaz. 40-50 bin kişiyi barındıracak, ikmal yapacak, silah ve malzemesini verecek birisinin sponsorluğuna ihtiyacı olur. 

Şöyle bir bakar. "Ben dağda bir şey yapamıyorum" der. "Bombalı eylem yapabilir miyim, yapamaz mıyım"ın cevabını öbür tarafta arar. O örgütün ipinin boyunu sponsorları belirler. Hiçbir örgüt, müttefik bir ülkenin merkezinde bombalı eylem yapamaz. İzin almadan yapamaz.

TÜRKİYE'YE "SEN FAZLA İLERİ GİTTİN" MESAJI

Bu izni verenler diyor ki Türkiye'ye: Kardeşim sen bu taraflarda biraz fazla ileri gittin. Ben yaparım ama sen yapamazsın diyor. 

Bakın o uçakların askerlerimizi vurması, Bölgede bazı operasyonların durdurulup (Rakka operasyonu) DAEŞ'in şu anda bölgeye adam sevk etmek için rahat bırakılması, kim tarafından yapıldığını bilmediğimiz füze atışlarının oluşması vb örnekler yaşanıyorsa, demek ki birileri "kardeşim sen fazla oldun" diyor. 

BU HESAP DÖNECEK

Bu hesap dönecek. Şu anda Türkiye kırılma noktalarını geçiyor. Birinci kırılma noktası, dağdaki. O kırıldı. Zaman zaman dağda sıkıntılı olay yaşarsınız ama büyük olay yaşamazsınız artık. Eylem tarzına bakın. Eylem tarzı DAEŞ'in tarzına döndü. Tamamen canlı bomba ve bombalı araç. Çünkü ne zaman 40-50 kişilik bir grup oluşturmaya kalksalar anında kafasına biniyor devlet.

İkinci kırılma noktası da sahadaki bölüm. Evet sahada bombalı eylemleri yapıyorlar ama her attıkları bombada bu millet daha da ayağa kalkıyor.

Kaynak: Haber7

YORUMLAR 27
  • Güven 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış...biz onların yaptığı gibi yapmıyoruz..biz hakedileni yapıyoruz
    Cevapla
  • Selçuk oner 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kanallarından aldığınız bu bilgilerin her yerde açıkça söylenmesi doğru müdür.
    Cevapla
  • milliatombombası 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Rusya yeniden nükleer silah üretimine başladılar. Türkiye'nin ise bu çapta bir silahı halen yok. Türkiye de bunu yapmalı ve kobanide rakka da denemeli.
    Cevapla
  • Erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalardan seçmeler derlemişsiniz maaşallah. Ya nükleer silahın nasıl birşey olduğunu bilmiyorsunuz, ya da uluslararası hukuktan bihabersiniz. Türkiye'yi Allahtan bu kafadaki insanlar yönetmiyor.
    Cevapla
  • serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye artık sınırını sadece Türkiyeden koruyacak. Amerika milyon km öteden kendini tehlikede görüyor ve deas mücadeleye geliyor.Suriye operasyonu gerekli iç isyan kolay değil herkes 15 temmuz gördü Kürt vatandaşlarımıza yıllar sonra daha huzurlular.Allah fırsat vermesin.Amerika artık bölgede bitti.Artık bu topraklarda istediği ati kosturamayacak.
    Cevapla
  • süleyman gerez 7 yıl önce Şikayet Et
    tc iyice oyuna getirildi yarinda tek basina birakacaklar
    Cevapla
  • serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen rahatina bak.Türkiye o kadar doğru yapıyor ki ondan 4.nesil savaşın muhatabı. Tam tersini iddia ediyorum ki.Martta sonra Allahın izniyle daha güçlü bir ülke olacağız. Yeter ki abd den uzaknduralim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?